Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zahradník dvomi nádhernými zakončeniami rozhodol nájazdy: Vnímal som to tak, že idem dať gól a ideme vyhrať

NOVÉ ZÁMKY - V riadnom hracom čase a ani v predĺžení gól nepadol. Nové Zámky aj Zvolen držali hlavne brankári Kiviaho s Rahmom, obaja neinkasovali ani raz. Až v nájazdoch dostali dokopy sedem presných zásahov, šťastnejší bol fínsky Severan a nie ten švédsky. Mohol za to hlavne mladý a zatiaľ pomerne neznámy Samuel Zahradník.
Zdroj: 36976
Zdieľajte:

Za stavu 2:1 pre HKM v nájazdovej lotérii musel dať, inak by sa dva body brali pod Pustý hrad. Voľba trénera Hrnčára práve na tohto 21-ročného krídelníka asi zaskočila mnoho ľudí, avšak on predviedol nádhernú "Demitrovku" a vyrovnal: "Ja poznám Sama z minulého roku zo Žiliny, preto som si ho sem svojim spôsobom ťahal. Je to chalan, ktorý sa nebojí experimentovať, ohromne si verí a keďže to má v rukách, tak mu to vyšlo," hovorí Hrnčár.

Prečítajte si aj

Blamáž, na ktorú sa pozeralo celé Slovensko, hovorí Radivojevič o prehre Dukly. Zo systému bol guláš

Dvakrát sa trafil i Mikko Nuutinen. Pri jeho treťom pokuse to zobral až príliš exhibične a nedal. Vo ôsmej sérii tak Samuel Zahradník predviedol ďalšiu brilantnú finesu à la Peter Forsberg. Krajana švédskej legendy, Robina Rahma, nádherne vykúpal: "Tréner ma poslal, veril som si. Mal som to nacvičené, takže som sa nebál a vyšlo mi to. Vnímal som to tak, že idem dať gól a že ideme vyhrať," jednoznačne tvrdil novinárom po stretnutí.

Až tak sa ale neusmial krátko po zápase v šatni: "Bude ma to niečo stáť, už sme sa o tom bavili," priznal: "Aj vlani sa mi podarilo dať podobné góly, skúšal som to už niekoľkokrát. Boli to moje prvé zásahy v najvyššej súťaži. Lepšie sa ani nedá zapísať," usmieval sa: "Tréner mi dáva šance, verí mi a ja sa to snažím využívať," doplnil Zahradník.

Prečítajte si aj

Košice vyhrali svoj prvý zápas v sezóne, Nové Zámky porazili lídra tabuľky zo Zvolena

Predsezónna posila zo Žiliny môže pod Martinom Hrnčárom zažiť veľmi úspešný ročník: "Nie všetci tréneri majú radi takéto veci ako predviedol Samo, ale ja mám rád hráčov, ktorí si veria, sú sebavedomí a nezahodia puk len tak niekam. Jednoducho si dovolia urobiť niečo navyše a to robí rozdiel medzi hráčom a hráčom," dodal novozámocký tréner na margo Zahradníka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články