Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fantastická bitka severských brankárov: Nové Zámky mali viac šťastia, zhodli sa Oremus s Hrnčárom

NOVÉ ZÁMKY - Žiadny gól v riadnom hracom čase ani následnom predĺžení a až sedem v nájazdoch. Takto zaujímavý bol ťahák utorkového programu Tipos Extraligy v Nových Zámkoch, kam pricestoval líder tabuľky zo Zvolena.
Zdroj: 36972
Zdieľajte:

Bol to aj súboj severských brankárov. Na jednej strane Fín Henri Kiviaho, proti nemu Švéd Robin Rahm. V oficiálnom zápise svieti číslo 32 ako zhodný počet zákrokov oboch gólmanov, čiže aj z tohto hľadiska sa dá hovoriť o obrovskej vyrovnanosti na oboch stranách: "Možno to nebol okulahodiaci hokej, ale hrali sme proti lídrovi tabuľky a chceli sme si umnou hrou v obrane postrážiť zápas. Pri fantastických výkonoch obidvoch brankárov to dospelo do nájazdov," hovorí domáci tréner Martin Hrnčár.

Prečítajte si aj

Blamáž, na ktorú sa pozeralo celé Slovensko, hovorí Radivojevič o prehre Dukly. Zo systému bol guláš

Sám uznal, že v takomto dueli rozhodovalo okrem šikovnosti Samuela Zahradníka aj šťastie: "Je to chalan, ktorý sa nebojí experimentovať, ohromne si verí a keďže to má v rukách, tak mu to vyšlo prvý aj druhýkrát. Na druhej strane dva perfektné nájazdy predviedol aj Nuutinen. Boli sme však šťastnejší, zručnejší a vyhrali sme 1:0," hodnotil.

Podobne to videl i Peter Oremus, lodivod HKM Zvolen: "Dovolím si tvrdiť, že počet gólov v nájazdoch bol slušný a videli sme pekne zrealizované nájazdy, ale domáci mali viac šťastia. V niektorých fázach zápasu sme odohrali slušné stretnutie, boli tam samozrejme aj horšie momenty. Nepadol gól. Keby sme mali väčšiu aktivitu v útočnom pásme, možno by tam gól padol," tvrdí skúsený tréner.

Dva góly v nájazdoch strelil Fín Mikko Nuutinen. Pri jeho treťom pokuse to zobral asi až príliš exhibične: "Ja si myslím, že hráči, ktorí idú na trestné strieľanie, majú svoje finty a pozície. Ja jeho rozhodnutie plne rešpektujem," hovorí Oremus.

Naopak, Zahradníkovi to z dvoch pokusov dvakrát parádne vyšlo. Najskôr napodobil Demitru a potom Forsberga. Nové Zámky teda pokračujú na dobrej vlne, po Trenčíne porazili aj Zvolen: "Vnímame to pozitívne, ale stále ostávame na zemi. Ideme od zápasu k zápasu, nič nepreceňujeme ani nepodceňujeme. Je za tým tvrdá práca, dodržiavanie toho režimu, ktorý sme si nastavili. Hráči musia veriť trénerom a naopak. Začali sme slušne, ale liga je veľmi dlhá," dodal Martin Hrnčár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články