Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zahral si v NHL, aj najvyššiu slovenskú súťaž: Odohrá poslednú sezónu a bude hasičom

BRATISLAVA - Kanadský útočník Martin St. Pierre sa rozhodol, že ročník 2020/21 bude posledný v jeho bohatej hráčskej kariére. Strávi ho v maďarskom tíme Dunaújvárosi Acélbikák, kde už nastúpil trikrát a získal dva body (0+2).
Zdroj: 33472
Zdieľajte:

37-ročný šikovný center strávil na profesionálnej úrovni 16 sezón, tá začínajúca bude je sedemnásta. V ročníku 2019/20 nastupoval za DVTK Jegesmedvék Miškolc a HC Slovan Bratislava v najvyššej slovenskej súťaži, za "Belasých" odohral svoj 1000. duel základnej časti medzi profesionálmi. Počas kariéry hrával aj v NHL za Chicago, Ottawu, Boston a Montreal. Absolvoval 39 zápasov (3+5).

Prečítajte si aj

S ktorými klubmi sa v prípade odchodu z Bostonu spája Zdeno Chára?

Niekoľko rokov strávil v KHL a keďže tri sezóny hral za Barys Astana, získal občianstvo Kazachstanu, ten aj reprezentoval na dvoch MS nižšej kategórie. Taktiež si vyskúšal Fínsko, Švajčiarsko, Rakúsko aj Anglicko. Titul vyhral len v juniorskej OHL s Guelph Storm.

O svojej budúcnosti už má St. Pierre jasne, bude hasičom: "Prihlásil som na hasičský kurz, ktorý ponúka PHPA. Je nás ročne dvanásť, ktorí sa môžeme zúčastniť tohto kurzu. Bol som prijatý. Teoretické kurzy absolvujem online počas sezóny a po sezóne má čaká praktická časť kurzu," povedal rodák z Ottawy pre kanadský portál ledroit.com.

Okrem toho priznal, že skôr ako podpísal kontrakt s Dunaújvárosi Acélbikák sa rozhliadol po angažmáne v Nemecku, Francúzsku a aj na Slovensku.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, ledroit.com

Diskusia

Podobné články