Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

S ktorými klubmi sa v prípade odchodu z Bostonu spája Zdeno Chára?

BOSTON - Slovenský obranca Zdeno Chára stále neoznámil, či bude v kariére pokračovať alebo ju ukončí. Jeho zmluva s Bostonom Bruins vypršala a ak má 43-ročný bek pokračovať, potrebuje novú. Jeho agent prezradil, že okrem "Medveďov" sa obzerá po všetkých možných variantoch. Aj preto sa v zámorí špekuluje, kde by sa hodil. V rámci špekulácií padlo už niekoľko tímov.
Zdroj: 36198
Zdieľajte:

"Cítim sa dobre a stále mám na to, aby som pokračoval. Chcem zostať súčasťou Bostonu Bruins, naďalej chcem ísť príkladom a podeliť sa o moje skúsenosti," hovoril Chára po vypadnutí Bruins z play-off 2019/20. V Bostone pôsobí od roku 2006 a v sezóne 2010/2011 ako kapitán dvíhal nad hlavu Stanley Cup.

O niekoľko dní neskôr jeho agent Matt Keator ale povedal, že sa pozerá po všetkých možnostiach. Generálny manažér Bostonu, Don Sweeney, zas počas uplynulého víkendu médiám prezradil, že s Chárom rokoval o novej zmluve, momentálne čaká na hráčove rozhodnutie. "Big Z" odohral v NHL 1553 zápasov a v historickej tabuľke je na 15. mieste. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy. V minulosti nastupoval za New York Islanders a Ottawu Senators.

Prečítajte si aj

SR 20 už vie, kedy začne MS U20 2021 + rozpis zápasov

Práve kanadský klub, ktorý v posledných týždňoch výrazne posilnil, je jedným z mužstiev spájajúcich sa s možnou budúcnosťou Cháru. Opäť opakujeme, že ide iba o špekulácie, ktoré sú v zámorí veľmi obľúbené. Prišiel s tým novinár Shawn Simpson.

"Stále si myslím, že Chára ukončí kariéru v Bostone, ale jeho agent mi povedal, že rieši aj iné možnosti, takže bude veľmi zaujímavé sledovať túto situáciu," napísal na Twitter zas iný renomovaný žurnalista, Pierre LeBrun.

Naposledy sa začalo skloňovať Colorado Avalanche. To aktuálne disponuje šiestimi miliónmi dolárov pod platovým stropom a potrebuje uzavrieť kontrakt už len s jedným obrancom - Devonom Toewsom. Klubu tak vznikne priestor pre krátkodobú zmluvu s niektorým z voľných neobmedzených hráčov. Adeptov je viacero. Zaujalo však meno Zdena Cháru, ktorý by mohol byť v tíme šiestym obrancom a o pozíciu sa deliť s Ianom Coleom.

43-ročný bek bol v sezóne 2019/20 najstarším hráčom NHL a kapitánom Bostonu Bruins. Nazbieral 14 bodov za 5 gólov a 9 asistencií, priemerne strávil na ľade 21:01. Jeho úloha v tíme sa postupne zmenšuje, stále je pevnou súčasťou oslabení. Generálny manažér Don Sweeney ho označil ako veľmi dôležitú súčasť a lídra tímu.

ANKETA: Ostane Zdeno Chára súčasťou Bostonu Bruins aj v sezóne 2020/21?

  • Áno

    67%

  • Nie, ukončí kariéru

    4%

  • Nie, bude hrať za iný klub

    29%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter.com, sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články