Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Joe Thornton už nie je hráčom San Jose Sharks, stal sa spoluhráčom slovenského reprezentanta

NEW YORK - Kanadský hokejový útočník Joe Thornton podpísal ročnú zmluvu s klubom NHL Toronto Maple Leafs. V novom pôsobisku zarobí 700-tisíc amerických dolárov.
Zdroj: 31991
Zdieľajte:

Pre 41-ročného centra pôjde iba o tretí klub v zámorskej profilige, v ktorej pôsobí už od roku 1997. Vtedy si ho v drafte ako celkovú jednotku vybral klub Boston Bruins, za ktorý hral do decembra 2005, potom ho vymenili do San Jose Sharks. V organizácii "žralokov" pôsobil až do konca sezóny 2019/2020, po ktorej sa mu skončila zmluva.

Prečítajte si aj

Slovenská reprezentácia sa tento rok nepredstaví na Nemeckom pohári

"Jumbo Joe" vyhral počas kariéry Svetový pohár aj olympiádu, v roku 2006 získal trofeje pre najužitočnejšieho aj najproduktívnejšieho hráča, no v zbierke mu stále chýba Stanleyho pohár. Najbližšie bol k nemu v roku 2016, no jeho tím vo finále prehral s Pittsburghom. Svoju túžbu po slávnej trofeji by rád naplnil v Toronte, ktoré čaká na zisk Stanleyho pohára už od roku 1967.

Prečítajte si aj

Chára s agentom zvažujú všetky možnosti, môže z toho byť odchod z Bostonu

Thornton patrí k najproduktívnejším hráčom a najlepším nahrávačom svojej éry. V historickom poradí kanadského bodovania v základnej časti je so ziskom 1509 bodov (420 gólov, 1089 asistencií) na 14. mieste a zároveň najvyššie z aktívnych hráčov. V počte odohraných zápasov v základnej časti mu s 1636 duelmi patrí 9. miesto, pričom z aktívnych hokejistov je na tom lepšie iba jeho bývalý spoluhráč zo San Jose Patrick Marleau, ktorý má šancu prekonať aj prvého Gordie Howea s 1767 zápasmi.

Prečítajte si aj

Do Michaloviec na skúšku prichádza dvojnásobný majster Veľkej Británie

Pre Thorntona bude nasledujúca sezóna už v poradí 23. v NHL. Pred jej začiatkom sa rozohrá vo švajčiarskom Davose, v ktorom už pôsobil aj pri výlukách NHL v sezónach 2004/2005 a 2012/2013.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články