Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bojovník proti rasizmu v AHL predĺžil kontrakt s LA Kings, v januári sa kvôli rasistickým urážkam pobil

LOS ANGELES - Kanadský útočník Bokondji Imama predĺžil o jeden rok spoluprácu s organizáciou Los Angeles Kings, opäť podpísal dvojcestný kontrakt.
Zdroj: 35069
Zdieľajte:

24-ročný krídelník odohral v tejto organizácii posledné tri roky, ale pôsobil iba v AHL za Ontario Reign, krátko si vyskúšal aj ECHL. Predtým päť rokov hrával QMJHL, raz ju vyhral. LA Kings si ho vybrali v drafte 2015 v 6. kole z celkového 180. miesta. Až za ním išli známe mená ako Markus Nutivaara (Columbus Blue Jackets), Sami Niku (Winnipeg Jets) či náš brankár Adam Húska (NY Rangers).

Prečítajte si aj

V Nitre sa objavili pozitívne prípady ochorenia COVID-19, mužstvo už vynechá večerný duel vo Zvolene

Každopádne, Imama je zaujímavou postavou z iného dôvodu. Má totiž korene v africkom Kongu a za posledné mesiace sa stal akousi postavou boju proti rasizmu v AHL. Černošský hokejista sa januári tohto roku dostal počas zápasu do sporu s obrancom Brandonom Manningom, ktorý ho rasisticky urazil. V ďalšom vzájomnom stretnutí prišlo aj na bitku.

"Nezáleží na tom ako veľmi je zápas vyhrotený. Takéto správanie sa nedá tolerovať. Na svoju africké korene som veľmi hrdý a stojím za hráčmi, ktorí sa nachádzajú v podobnej situácii," povedal v januári Bokondji Imama, ktorý na debut v NHL stále čaká. Možno sa ho dočká počas nového ročníka, uvidíme.

Prečítajte si aj

Aj obranca Ján Brejčák je nakazený: Neznesiteľné bolesti na hrudi
Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, youtube.com

Diskusia

Podobné články