Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aj obranca Ján Brejčák je nakazený: Neznesiteľné bolesti na hrudi

BANSKÁ BYSTRICA - Akoby toho nebolo dosť. Vo štvrtok sa koronavírus potvrdil aj u hráčov Banskej Bystrice a museli ísť do karantény. Obranca Ján Brejčák opísal, aké muky prežíva. Tvrdi, že sa cíti ako zdochnutá mucha. Apeluje na všetkých, ktorí vírus zľahčujú, aby prestali.
Zdroj: 32760
Zdieľajte:

Netuší presne, kde sa nakazil. "Uplynulý týždeň som si bol od expriateľky zobrať dcérku. V sobotu dostala horúčku, ktorá sa vyšplhala až na 38 stupňov. Dal som jej detský Panadol a robil, čo mohol. V nedeľu som sa už zobudil s tým, že som mal bolesti hlavy a strašný tlak na hrudi. O celkovej slabosti ani nehovorím. Z Popradu som šiel pondelok do Bystrice, zavolal doktorke a šiel som potom na test. No a včera ráno som sa dozvedel, že som pozitívny," hovorí Brejčák.

Prečítajte si aj

V Nitre sa objavili pozitívne prípady ochorenia COVID-19, mužstvo už vynechá večerný duel vo Zvolene

Oznámil to klubu a je v karanténe spolu s celým tímom. "Najhoršia na tom celom je bezmocnosť a zúfalstvo. Povedali mi, že sa mám liečiť ako pri chrípke a keď sa to zhorší, mám volať. Včera som stratil na vyše aj čuch a chuť. Skúšal som soľ a čokoládu, ale nič mi to nehovorilo. Tá bolesť na hrudi a slabosť je neznesiteľná. Cítim sa ako zdochnutá mucha. Chcel by som apelovať na všetkých, čo si robia srandu, aby definitívne prestali. My ako športovci tvrdo trénovaní by sme mali vydržať viac ako bežní smrteľníci a pozrite sa, čo sa deje. Ideme jeden klub za druhým ako domino," skonštatoval.

Prečítajte si aj

Ruský univerzál odchádza z Bardejova na Ukrajinu

Preto si myslí, že v súčasnej situácii pomôže skutočne jedine obmedziť kontakty. "Myslím si, že liga je na silu vynútená. Mala sa urobiť pauza, kým nebudú lepšie čísla. Teraz budeme dva týždne doma, vrátime sa na ľad a môže nás to chytiť znova, na čo je toto dobré? Sme spolu v kabíne, v sprche, proste akokoľvek si dávate pozor, ten kontakt tam je. Viem, že situácia je ťažká a športovci i kluby chcú hrať, ale nie za každú cenu. Milujeme svoj šport, ale keď ste chorý, tak verte mi, nemyslíte na hokej, chcete byť len zdravý a rovnako zdravú chcete mať okolo seba aj rodinu. Aj moja trojročná dcérka bude musieť ísť zajtra na testy a netuším fakt, kto koho nakazil," povedal.

Prečítajte si aj

Tomáš Marcinko bol nakazený koronavírusom a prehovoril o jeho priebehu

Statný obranca však zobral veci do svojich rúk už dávnejšie. "Ešte počas prvej vlny, keď mi sestra poslala zábery z Talianska, povedal som si, panebože dokedy tu vydržíme s hokejom? Počas svojej kariéry som si niečo našetril a povedal som si, že netreba len nariekať, že pomôžte, ale treba niečo robiť. Založil som preto na jar firmu, v rámci ktorej mám niekoľko podnikateľských aktivít. Ak príde k najhoršiemu, viem, kde budem pôsobiť," dodal Brejčák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články