Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najväčších brankárskych zmien v NHL počas posledných dní

NEW YORK - Po konci sezóny 2019/20 sa v NHL otvoril trh s voľnými hráčmi, na ktorom boli k dispozícii aj mnohí známi brankári. Veľa transakcií maskovaných mužov bolo veľmi zaujímavých.
Zdroj: 34709
Zdieľajte:

Jacob Markström (Calgary Flames)

Švédsky brankár má za sebou fantastickú sezónu vo Vancouveri Canucks, ktorému výrazne pomohol aj v play-off, avšak brankárske rošády neobišli ani tím zo západného pobrežia Kanady. Pôvodne sa očakávalo, že Markström predsa len v tíme "kosatiek" ostane, lenže potom prejavilo veľký záujem Calgary: "Mal som pocit, že táto organizácia naozaj túži po tom, aby som za ňu chytal. To má núti k tomu, aby sa zo mňa každý deň stal lepší brankár," povedal skúsený Švéd. Jeho dvojkou by mal byť Čech David Rittich.

Prečítajte si aj

Kapitán Stamkos je na odchode z Tampy Bay, informáciu priniesli už aj renomované zámorské zdroje

Henrik Lundqvist (Washington Capitals)

Po tom, čo ho vedenie New Yorku Rangers vyplatilo zo zmluvy, sa 38-ročný veterán ako neobmedzený voľný hráč dohodol s Capitals na ročnom kontrakte. Lundqvist zarobí v ročníku 2020/2021 1,5 milióna dolárov. Spolu s tromi miliónmi, ktoré po vykúpení obdrží od Rangers, tak bude v nadchádzajúcej sezóne poberať 4,5 milióna USD, teda rovnakú sumu, akú by dostal od "jazdcov" nebyť vyplatenia. "Kráľ Henrik" odohral celú svoju profiligovú kariéru v drese Rangers. Do newyorského tímu prišiel v sezóne 2005/2006 a v roku 2014 ho priviedol do finále Stanleyho pohára. V roku 2012 mu udelili Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže, v All-Star exhibícii sa predstavil päťkrát.

Braden Holtby (Vancouver Canucks)

Skúsený gólman bude plniť rolu jednotky vo Vancouveri, ktorý do neho na nasledujúce dve sezóny investoval 8,6 mil. USD. "V uplynulých dňoch som nevedel, aká budúcnosť ma čaká, žil som dlho v neistote. Som rád, že to mám za sebou," vydýchol si Američan. Vážnym konkurentom mu ale bude mladý Thatcher Demko, ktorý skvele zachytal v play-off. Holtby v roku 2018 doviedol Washington Capitals k Stanley Cupu, avšak posledné dva roky neboli pre neho ideálne, a preto tím z hlavného mesta USA opustil.

Matt Murray (Ottawa Senators)

Kanadský gólman prišiel z Pittsburghu Penguins, opačným smerom v rámci výmeny putoval Jonathan Gruden a voľba v 2. kole draftu 2020. Murray dvakrát priviedol Penguins k zisku Stanleyho pohára, no v uplynulých rokoch išla jeho formu dolu a stratil post brankárskej jednotky. Pred novým ročníkom vsadili "tučniaci" na mladšieho Tristana Jarryho, účastníka tohtoročnej All-Star exhibície. V predchádzajúcej sezóne odchytal v základnej časti 36 stretnutí, v ktorých dosiahol 20 víťazstiev, zaznamenal priemer 2,87 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 89,9 percenta, najhoršiu počas svojej profiligovej kariéry. V predkole play off dostal šancu v troch zápasoch s úspešnosťou 91,4 percenta a gólovým priemerom 2,50. Murray by mal byť novou jednotkou Ottawy, v organizácii Senators skončil skúsený Craig Anderson.

Corey Crawford (Chicago Blackhawks)

Ako neobmedzený voľný hráč podpísal s "diablami" dvojročnú zmluvu, vďaka ktorej zarobí v priemere 3,9 milióna dolárov za sezónu. 35-ročný Crawford získal s Chicagom dvakrát Stanleyho pohár, Blackhawks mu však po vypršaní zmluvy neponúkli novú a rozhodli sa dať priestor mladším brankárom. "Sme nadšení, že môžeme privítať Coreyho v našej organizácii. Je to rodený víťaz a dvojnásobný ligový šampión. Veríme, že svojou súťaživosťou 'nakazí' celé mužstvo a pôjde príkladom našim mladším hráčom," povedal pre nhl.com na adresu novej posily generálny manažér Devils Tom Fitzgerald. Crawford dosiahol v minulej sezóne priemer 2,77 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,7 percenta v 40 stretnutiach základnej časti, v nadstavbe si pripísal deväť štartov (priemer 3,31, 90,7 percenta). V New Jersey by mal bojovať o miesto medzi žŕdkami s 23-ročným Mackenziem Blackwoodom.

Ďalšie zaujímavé transakcie:

Devana Dubnyka, ktorý sa sťahuje z Minnesoty do San Jose, nahradil v tíme Wild brankár Cam Talbot. Za tri roky si zarobí celkovo 11 milióna dolárov. Po odchode veterána Mikea Smitha bude v Edmontone kryť chrbát Fínovi Mikkovi Koskinenovi Švéd Anton Forsberg, ktorý podpísal s Oilers ročnú zmluvu. Ruský veterán Anton Chudobin, ktorý v úlohe dočasnej jednotky priviedol Stars do finále play off, napokon zostáva v Dallase, s texaským klubom sa dohodol na trojročnom kontrakte na 10,5 mil. dolárov. Keith Kinkaid je už súčasťou NY Rangers, podpísal na dva roky za celkovo 1,65 milióna dolárov. Nemec Thomas Greiss sa sťahuje z NY Islanders do Detroitu Red Wings, zmluva znie na dva roky za celkovo 7,2 milióna dolárov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články