Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipos extraliga: APHK zaobstará testy, náklady zatiaľ na ramenách klubov, finančné náhrady na ceste

BRATISLAVA - Šéfka APHK Aneta Büdi bola prítomná na rokovaní zástupcov najvyšších súťaží v piatich športoch s tajomníkom športu Ivanom Husárom.
Zdroj: 36743
Zdieľajte:

„Budeme testovať hráčov v určitom časovom rámci, ale potrebujeme si ešte presne zadefinovať, ako často. Pravdepodobne budú testovaní raz týždenne, pričom hráči budú musieť mať negatívny test 48 hodín pred zápasom. Ak budeme využívať antigénové testy, ktoré vyhodnotia, či hráč je, alebo nie je pozitívny, oveľa rýchlejšie, ako klasické PCR testy, nemal by byť problém testovať sa prakticky pred každým kolom,“ uviedla pre Denník Šport Büdi.

Prečítajte si aj

VIDEO Christián Jaroš spoznal dátum arbitrážneho súdu

Jeden antigénový test stojí zhruba 10 eur. Ak spočítame celý jeden káder vrátane členov realizačného tímu, celková cena vyjde približne na 280 eur. „Spočiatku ich budú hradiť samotné kluby, neskôr sa budeme rozprávať o spôsobe dofinancovania klubov podľa ešte neurčeného kľúča. Zatiaľ ešte nevieme, dokedy budeme musieť hráčov testovať. Všetko je ešte len vo forme návrhov. Kluby budem o tom informovať, v utorok je aj Ligová rada extraligy, kde budeme rokovať o všetkom podstatnom. V stredu by sme mali dostať jasné inštrukcie ohľadom testovania. Testy bude zaobstarávať klubom APHK,“ pokračovala Aneta Büdi.

Prečítajte si aj

VIDEO Dve ofenzívne hviezdy Bostonu Bruins sú po operácii, pravdepodobne vynechajú začiatok sezóny

Najpálčivejšou témou sú finančné kompenzácie zo strany štátu. Tento bod bol taktiež prerokovaný a šéfka APHK predostrela pozitívne pocity. "Máme prisľúbené od štátu kompenzácie. Dolaďujú sa detaily pomoci a verím, že je to na dobrej ceste. Do konca týždňa by sme mali dostať od štátu komplexnejšie informácie. Prebehlo viacero diskusií na túto tému, každý jeden zväz má iné požiadavky a vláda potrebuje pomoc do určitej miery unifikovať, aby sa vyhovelo všetkým,“ doplnila pre Denník Šport Büdi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články