Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dve ofenzívne hviezdy Bostonu Bruins sú po operácii, pravdepodobne vynechajú začiatok sezóny

BOSTON - Hokejistom Bostonu Bruins budú v úvode novej sezóny NHL pravdepodobne chýbať dve ofenzívne opory. V uplynulých týždňoch podstúpili operácie obaja krídelníci z elitného prvého útoku David Pastrňák a Brad Marchand, ktorý teraz čaká niekoľkomesačná rehabilitácia.
Zdroj: 36289
Zdieľajte:

Podľa agentúry AP absolvoval Pastrňák ešte v polovici septembra v New Yorku operáciu bedrového kĺbu. Jeho rekonvalescencia by mala trvať päť mesiacov. Český kanonier, ktorý v uplynulej sezóne nastrieľal 48 gólov a spoločne s Alexandrom Ovečkinom získal Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca základnej časti, by sa mal zotavovať približne do polovice februára. Marchand bude pauzovať do polovice januára po tom, čo sa vo Worcestri podrobil operácii prietrže. Komisár NHL Gary Bettman predbežne odhadoval štart nového ročníka na 1. januára 2021, termín sa však môže ešte posunúť v závislosti od pandemickej situácie.

Prečítajte si aj

V sezóne 2020/2021 sa Liga majstrov neuskutoční

Vedenie Bruins takisto oznámilo, že ešte v septembri absolvoval operáciu pravého kolena aj obranca Charlie McAvoy. Ten by sa však mal stihnúť zotaviť do začiatku tréningového kempu. Podľa vyjadrenia "medveďov" boli všetky tri operačné zákroky úspešné. Najlepší tím základnej časti 2019/2020 a víťaz Prezidentskej trofeje však zrejme čaká náročný štart novej sezóny, zvlášť, keď sa mužstvo po otvorení trhu s voľnými hráčmi príliš neposilnilo.

Prečítajte si aj

HK Poprad ide do karantény, v mužstve sa objavil pozitívny test na koronavírus

Jediným novým menom v kádri je útočník Craig Smith, ktorý dosiaľ obliekal dres Nashvillu. Navyše tím prišiel o obrancu Toreyho Kruga, ktorý ako voľný hráč zamieril do St. Louis. Na nový kontrakt stále čaká slovenský obranca a dlhoročný kapitán tímu Zdeno Chára. Zmluvu na sezónu 2020/2021 má však jeho krajan v bránke Jaroslav Halák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články