Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Černák by mohol zamieriť z Tampy Bay do kanadského klubu a vytvoriť skvelé defenzívne duo

VANCOUVER - Slovenský obranca Erik Černák by mohol posilniť Vancouver Canucks, kde by ideálne zapadol. Píše o tom kanadský novinár Matthew Zator z thehockeywriters.com.
Zdroj: 34125
Zdieľajte:

Canucks potrebujú vystužiť defenzívu, nakoľko z tímu odišli Chris Tanev aj Troy Stecher, zároveň nedorazili Tyson Barrie či Oliver Ekman-Larsson, o ktorých sa v súvislosti s týmto tímom hovorilo. Zator preto vytipoval ako možné posily tri mená, ktorými sú Vince Dunn (St. Louis Blues), Alec Martinez (Vegas Golden Knights) a Erik Černák (Tampa Bay Lightning).

Prečítajte si aj

Toews a ďalší veteráni sú nahnevaní na vedenie Chicaga, veľkým problémom hlavne odchod Crawforda

Mužstvo, ktoré pre Tampu Bay vyhralo druhýkrát v histórii Stanley Cup, je síce skvelé, lenže platový strop nepustí. Zatiaľ bol zaradený Tyler Johnson na waiver listinu, avšak čoskoro sa budú musieť diať ďalšie veci, nakoľko nové zmluvy potrebujú Mikhail Sergachev, Anthony Cirelli i Erik Černák, všetci pôjdu s platom nahor a pri necelých troch miliónoch, ktoré má organizácia k dispozícii, je prakticky nemožné udržať všetkých troch.

Reálnou možnosťou je to, aby Vancouver skúsil získať Černáka cez "offer sheet", čo znamená, že by mu ponúkol určitý plat a ak by si hráča Tampa Bay chcela udržať, musela by ho minimálne dorovnať. 23-ročný Košičan je podľa Zatora prirodzeným obrancom na pravú stranu, podobný typ ako Tanev s vyšším ofenzívnym potenciálom. Ak by bolo na ňom, tak by ďalej nehľadal.

Prečítajte si aj

Jeden z najžiadanejších voľných hráčov posilnil Tatarov Montreal, pred šiestimi rokmi vyhral s Gáboríkom Stanley Cup

Černák by tým pádom dosť reálne mohol vytvoriť duo s Quinnom Hughesom, ktorý je o niečo ofenzívnejším typom obrancom. Mladý bek sa radí medzi hviezdy budúcnosti, už teraz hrá skvele. V sezóne 2019/20 sa dostal do All-Stars game a taktiež bol zaradený do najlepšej zostavy nováčikov NHL, v hlasovaní o toho najlepšieho ho predbehol iba Cale Makar.

ANKETA: Vedeli by ste si predstaviť Erika Černáka v drese Vancouveru Canucks?

  • Áno

    66%

  • Nie

    34%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: thehockeywriters.com

Diskusia

Podobné články