Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Toews a ďalší veteráni sú nahnevaní na vedenie Chicaga, veľkým problémom hlavne odchod Crawforda

CHICAGO - Transakcie v NHL sa po konci sezóny rozbehli naplno, v piatok bol otvorený trh s voľnými hráčmi. Chicago Blackhawks spravilo niekoľko krokov, s ktorými sa nestotožňujú mnohí skúsení hráči tímu na čele s kapitánom Jonathanom Toewsom.
Zdroj: 30809
Zdieľajte:

Okrem neho zdieľajú rovnaký názor aj ďalšie dlhoročné ikony tímu - Patrick Kane, Duncan Keith a Brent Seabrook. Toews o tom hovoril v interview pre renomovaný The Athletic. Z "veterného mesta" odišiel výmenou Brandon Saad. Bojovník Drake Caggiula a spoľahlivý bek Slater Koekkoek nedostali ponuky na nové zmluvy. "Poslednou kvapkou" bolo uvoľnenie Coreyho Crawforda, tomu vedenie neponúklo možnosť pokračovať. Siahlo po ňom New Jersey Devils.

Prečítajte si aj

Jeden z najžiadanejších voľných hráčov posilnil Tatarov Montreal, pred šiestimi rokmi vyhral s Gáboríkom Stanley Cup

"Nikto mi nikdy nepovedal, že ideme do prestavby. Nikdy mi to nebolo povedané. Príde mi to ako šok, pretože je to úplne opačné smerovanie ako sme čakali. Očakávania ostatných lídrov tohto tímu a mňa sú také, že sa pripravujeme na to, aby sme pre našich fanúšikov získali Stanley Cup," hovorí Toews pre The Athletic.

Najviac ho ale sklamal odchod spomínaného Crawforda, ktorý s "Jastrabmi" vyhral dva Stanleyho poháre. Namiesto toho, aby pomohol vrátiť Chicago späť na výslnie, by mal vytvoriť duo s 23-ročným Mackenziem Blackwoodom v New Jersey. Mladík ale ešte nemá zmluvu na nový ročník: "Corey tomuto tímu odovzdával tak veľa... Myslel som si, že je dobre pripravený na ďalšie roky, kedy sme mohli útočiť na titul. Presne také boli aj jeho myšlienkové pochody. Mal schopnosti na to, aby nás dostal na vrchol," posťažoval si Toews.

Pozrite si aj

Strelili najviac gólov a najviac ich aj inkasovali: V Detve je možné všetko, hovorí najproduktívnejší hráč ligy Gašpar

Chicago Blackhawks ako dôvod odchodu Crawforda uviedlo, že chce dať šancu mladším. Momentálne sú v organizácii medzi brankármi Collin Delia, Malcolm Subban, Kevin Lankinen či Matt Tomkins. Veľkou nádejou do budúcnosti je najmä Drew Commesso, ktorý bol v nedávnom drafte vybraný v 2. kole zo 46. miesta ako druhý gólman. Jeho chvíle však prídu o pár rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.cz

Diskusia

Podobné články