Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vyzdvihnuté jedno meno

MICHALOVCE - Prvý zápas novej sezóny, ale tri tretiny ukazovali, ako keby sa hral záverečný duel o majstra. Kvalitný hokej ponúkli Michalovce so Slovanom Bratislava iba televíznym divákom. Krásny zimný štadión na Zemplíne zíval prázdnotou. Dôvod je známy - koronavírus. Dukla urobila obrovskú radosť priaznivcom. Jedno meno po stretnutí bolo najčastejšie spomínané - brankár Tomáš Tomek.
Zdroj: 36794
Zdieľajte:

"Sme veľmi radi, že sme do sezóny vykročili tou správnou nohou," uviedol jeden zo strojcov úvodného michalovského víťazstva v 28. ročníku Tipos extraligy Marek Bartánus. "Jedno meno musím vyzdvihnúť. Je to brankár Tomáš Tomek, ktorý nás extrémne podržal. On položil základ úspechu a my sme to podčiarkli dôležitými gólmi," pokračoval v minulej skrátenej sezóne hráč Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

Slovan padol na Zemplíne, Poprad doma prekvapujúco zakopol, Detva súperovi nedala ani bod

Slovan vždy predstavoval lákadlo pre diváka. Či už priamo na štadióne, alebo pri televíznych obrazovkách. Po zápase bola práve táto téma na pretras. Zlá pandemická situácia na Slovensku najskôr velila zrušiť akékoľvek hromadné podujatie. Nakoniec sa to "zjemnilo" a hokejisti sa mohli vrátiť do roboty, avšak bez šiesteho hráča na ľade.

Prečítajte si aj

HK Martin skúša španielskeho útočníka

"Môžeme ľutovať, že tu neboli svedkovia - diváci. Nie je to však našou chybou. Ani si neviem predstaviť, čo by sa tu odohrávalo," uvedomuje si dôležitosť publika na zápasoch rodák z Liptovského Mikuláša. "Sme prakticky kompletne nový káder. Chvíľu to bude trvať, pokiaľ si veci sadnú, ako majú. Spoluhráči potrebujú pochopiť svoju rolu v tíme. Určite to nepôjde zo dňa na deň. Výkon proti Slovanu bol však skvelý a verím, že v tom budeme pokračovať," pokračoval Marek Bartánus pri spiatočke na september s tým, kedy tréner Miroslav Chudý bol miestami kritický na výkony hráčov.

Prečítajte si aj

HC Košice dlhšie nebude hrať

Michalovce pôjdu v nedeľu do Zvolena, kde na nich bude čakať Banská Bystrica. Kluby sa naposledy stretli pred necelými dvomi týždňami na turnaji Kaufland Cup, kde Zemplínčania v odvetnom štvrťfinále vyradili "baranov". "Stále to bude špecifický zápas, keďže sa vzájomne poznáme. Situácia sa mení ako náhle vyjdeme na ľad. Priateľstvá idú do úzadia. Máme mužstvo na to, aby sme sa držali v tabuľke vysoko. Skromne a pokorne pôjdeme za vytýčeným cieľom," dokončil Bartánus, ktorý má na konte päť majstrovských trofejí v extralige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články