Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan padol na Zemplíne, Poprad doma prekvapujúco zakopol, Detva súperovi nedala ani bod

BRATISLAVA - Hokejisti HC 07 WPC Koliba Detva odštartovali nový ročník Tipos extraligy triumfom. V piatkovom domácom zápase zdolali Liptovský Mikuláš 5:3.
Zdroj: 36793
Zdieľajte:

HC 07 WPC Koliba Detva - HK 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (4:2, 1:0, 0:1)

Góly: 11. Čacho (Sýkora), 12. Valent (Gašpar), 16. Charbonneau (Korím), 19. Gašpar (Cox, Rymsha), 39. Cox (Gašpar, Rymsha) – 9. Oško (Michalík), 15. Oško (Michalík, Hamráček), 45. Toma (Matoušek, Kalousek). Rozhodovali: Lokšík, Výleta – Crman Kacej, vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Detva: Petrík – Jendroľ, Gachulinec, Rais, Korím, Lalík, Golian, Rymsha, F. Fekiač – Ščurko, V. Fekiač, Žilka – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Askarov, Nauš, Ľupták – Cox, Valent, Gašpar.

L. Mikuláš: Kozel – Nemec, Kurali, Mezovský, Rusina, Bača, Parobek, Droppa, Dubina – Uhrík, Bečka, Surový – Hamráček, Oško Michalík – Toma, Matoušek, Kalousek – Nechaj, Haluška, Duran.

Prečítajte si aj

HK Martin skúša španielskeho útočníka

Najbohatšia na góly bola v tomto zápase hneď úvodná tretina. Padlo v nej až šesť gólov, prvý do siete domáceho brankára Petríka, keď ho prekonal Patrik Oško. O dve minúty neskôr vyrovnal Viliam Čacho a Detvu poslal do vedenia o 102 sekúnd neskôr Peter Valent. V 15. minúte sa opäť po zásahu Oška hostia tešili po druhý raz, ale potom už dávali góly iba domáci. Najskôr prekonal Petríka Jonathan Charbonneau a po ňom aj Rastislav Gašpar.

Prečítajte si aj

Zostavy 1. kola Tipos Extraligy: Ako to namiešali tréneri na úvod?

V druhej tretine mali šance na gól obe mužstvá, ale boli to napokon Detvanci, ktorí v 38. minúte zásluhou Trevora Coxa išli do trojgólového vedenia. Úvod tretej tretiny vyšiel lepšie Liptákom, keď Lukáš Toma využil presilovú hru a hostia mali nádej na vyrovnanie. Ďalšiu presilovku však už nedokázali využiť a domáci si v ďalšom priebehu nenechali vziať prvé víťazstvo v sezóne.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 28. Bartánus (Mihálik, Regenda), 31. Bartánus (Takáč), 45. Lalancette (Regenda, Hickmott), 40. Mašlonka (Galamboš) - 32. Studenič (Valach). Rozhodovali: Kalina, Štefik - Durmis, Bogdaň, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Michalovce: Tomek - McCormack, Ventelä, Mihálik, Southorn, Bdžoch, Ťavoda, Zekucia, Ragan - Hickmott, Lalancette, Regenda - Bartánus, Mlynarovič, Takáč - Korhonen, Galamboš, Šoltés - Mašlonka, Češík, Matoušek.

Prečítajte si aj

Hokejisti a futbalisti sa spojili

Slovan Bratislava: Durný - Ališauskas, Sersen, Valach, Bačik, Štajnoch, Meszároš, Beňo, Maier - O'Donnell, Harris, Ranford - Studenič, Kytnár, Sukeľ - Rapáč, Bortňák, Buček - Jendek, Zigo, Mráz.

Zápas sa hral od úvodu v rýchlom tempe, ale prvú vážnejšiu gólovú príležitosť mal až v 7. minúte Mráz, ktorý však Tomeka neprekonal. V 12. minúte boli hostia blízko ku gólu, ale zo závaru pred domácim brankárom neskórovali. V 18. minúte hrali domáci krátku presilovku o dvoch hráčov, ale ani v nej nenašli recept na Durného. V záverečných sekundách prvej tretiny sa brankár hostí prezentoval efektným zákrokom proti strele Lalancetteho, ktorý mieril do odkrytej bránky.

Prečítajte si aj

FOTO Po Poprade a Nitre predstavili nové dresy hráči Dukly Trenčín

Góly začali padať v 2. tretine. V 28. minúte si domáci vytvorili tlak, v ktorom si Durný síce poradil s pokusom Mihálika, no na dorážku nekrytého Bartánusa už nestačil - 1:0. O tri minúty sa Bartánus dostal k ďalšej strele, tentoraz zo strednej vzdialenosti spoza obrancu, a upravil na 2:0. Už o 24 sekúnd hostia reagovali kontaktným gólom, keď Studenič ideálne zakončil svoj únik po pravom krídle - 2:1. Sľubné príležitosti mali v druhej časti aj Buček, Šoltés a Kytnár, ale skóre sa v nej nezmenilo.

Dôležitý moment prišiel v 45. minúte, keď Lalancette zblízka prekonal Durného a zvýšil na 3:1. Domáci odskočili na dva góly, no hostia zvýšili tlak a často sa hralo pred Tomekom. Ten v závere podržal svoj tím pri početných šanciach hostí, ktorým ku gólu nepomohla ani hra so šiestimi hráčmi. Tú využil domáci Mašlonka na štvrtý gól Michaloviec.

HK Poprad - HK Nitra 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 11. Mešár (Matej Paločko, Lušňák), 22. Zagrapan (Erving, Vandas) – 6. Kollár (Nemec, Lantoši), 26. Dauda (Lantoši, Kollár), 56. Hrnka (Tvrdoň). Rozhodovali: Tvrdoň, Baluška – Synek, Stanzel, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Prečítajte si aj

Dlho to nevydrží

Poprad: Vošvrda – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Hudec, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Bjalončík – Mešár, Lušňák, Matej Paločko – Šotek.

Nitra: Cowley – Mezei, Cardwell, Švarný, Nemec, Pupák, Bodák, Vitaloš, Pätoprstý – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Kollár, Šťastný, Lantoši – Holešinský, Dauda, Žitný – Čaládi, Šiška, Minárik.

Stretnutie sa začalo vo svižnom tempe. S pribúdajúcimi minútami dostávala hra spád i zápletku. Do vedenia šli ako prví hostia z Nitry. Po Lantošiho strele nevedeli dlho popradskí hráči upratať puk do bezpečia a tak po sérii dorážok sa medzi tri žrde napokon trafil Kollár - 0:1. Vyrovnanie prišlo v 11. minúte. Najprv Matej Paločko šikovne pred Cowleym tečoval nahodenie od modrej. Brankár Nitry puk s ťažkosťami vyrazil, ale Mešár ho pohotovým zakončením spomedzi kruhov dostal do siete a začínalo sa odznova. V ďalšom priebehu nebezpečne hrozili iba "kamzíci". Najprv sa do prečíslenia dostal Matúš Paločko, ale namiesto prihrávky na nabiehajúceho Zagrapana zvolil strelu švihom, s ktorou si brankár Nitry poradil. V závere 17. minúty sa opäť do úniku predral Matúš Paločko, po jeho kľučkách ratoval Nitru pred inkasovaním na bránkovej čiare Cowley. Následne sa ešte situácia posudzovala na videu, ale puk bránkovú čiaru neprekročil.

Prečítajte si aj

HC Košice dlhšie nebude hrať

Druhú tretinu odštartovali lepšie domáci hráči. Už po dvoch minútach hry lovili Nitrania puk z bránky. Peknou akciou sa blysol obranca Erving a pre Zagrapana už nebol problém upratať puk do odkrytej časti bránky - 2:1. Hostí rýchly gól nezlomil. Ukážkovo zakombinovali počas presilovej hry a v 26. minúte strelou k bližšej žrdi Vošvrdovej brány prinavrátil rovnovážny stav Dauda. Minúty postupne plynuli a z ľadu sa vytratila kombinačná hra. Tá bola kúskovaná častými nepresnosťami i zakázanými uvoľneniami na obidvoch stranách. V závere druhého dejstra sa Popradčania dostali pod tlak, ale "corgoni" z optickej prevahy vedúci zásah nevyťažili.

Prečítajte si aj

HKM Zvolen so staronovou posilou, zlákal ju tréner Oremus

Tretie dejstvo odštartovali Popradčania presilovou hrou, v ktorej toho veľa nevymysleli. Misky váh na domácu stranu mohol na začiatku 47. minúty nakloniť Handlovský. Puk z jeho hokejky mieriaci do šibenice Cowley vytesnil. Presilovku si zahrali aj hostia. Mali však problém usadiť sa v útočnom pásme. V 50. minúte dostal ideálny pas do jazdy Skokan, ani on ale v súboji jeden na jedného na brankára hostí nevyzrel. Štyri a pol minúty pred koncom riadnej hracj doby sa domáci zamotali pred vlastnou striedačkou. K puku sa dostal Hrnka a "teplomerom" zmeral Vošvrdovi teplotu - 2:3. Vzápätí mohol pridať gólovú poistku Žitný, ale vo veľkej príležitosti vyhorel. Na konci 58. minúty stiahol popradský lodivod po oddychovom čase. Poprad už ale nevyrovnal ani počas hry v šestici.

HKM Zvolen - HC 05 Banská Bystrica 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 27. Bondra (Viedenský, Puliš), 36. Zuzin (McPherson, Nuutinen), 39. Nuutinen (Zuzin, McPherson), 44. Zuzin (Hraško, McPherson) – 29. Mistele (Lamper, J. Brejčák). Rozhodovali: Snášel ml., T. Orolín – Šoltés, Ordzovenský, vylúčení na 2 min: 8:6, vyššie tresty: Drew (B. Bystrica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, hralo sa bez divákov.

Prečítajte si aj

1.kolo Tipos extraligy v oklieštenom zložení

Zvolen: Rahm – Hatala, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Puliš, Viedenský, Bondra – Nuutinen, Zuzin, McPherson – Kelemen, J. Mikúš, Stupka – Marcinek, Tibenský, Ďuriš.

Banská Bystrica: Gajan – Drew, Žiak, Welsh, Ďatelinka, J. Brejčák, Petrinec, Biro – Lamper, Winquist, Mistele – M. Sloboda, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Verbbek, Fafrák – Kriška, Sojka, Vybíral.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články