Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zlá formulácia spôsobila zmätok, zápasy nikdy nemali byť zakázané: Formulujú to ľudia, ktorí nemajú šajnu o športe

BRATISLAVA - Aj keď premiér Igor Matovič v pondelok na tlačovke povedal, že športové zápasy budú zakázané, takýto variant nikdy ani len nebol v hre. Vždy sa medzi kompetentnými hovorilo o zákaze divákov na štadiónoch.
Zdroj: 35613
Zdieľajte:

Informácie pre Denník N vysvetlil poslanec a bývalý tenista Ján Krošlák: "Chytal som sa za hlavu. Vzniká problém, že to formulujú ľudia, ktorí nemajú o športe šajnu. Keď niekto napíše, že platí zákaz hromadných podujatí, to je veľmi zle naformulované, to ani nikdy nebolo v pláne," povedal Krošlák. Kvôli tomu žiada, aby on, Karol Kučera (tenis) či Richard Nemec (volejbalista) mohli byť pri formulovaní opatrení vzťahujúcich sa na šport. Všetci traja sú súčasťou OĽANO.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejisti klubov Tipos Extraligy a SHL protestovali v Bratislave: Chceme živiť rodiny, hovorí Rapáč

Hokejisti na Slovensku sa obávajú o svoje živobytie. V marci nemohli pre pandémiu koronavírusu dokončiť predchádzajúcu sezónu a teraz aj pri zrušení nariadenia o úplnom zákaze hromadných podujatí hrozí ich klubom výrazná strata príjmov od divákov, ktorí nebudú môcť byť v hľadisku. Preto prosia štátne orgány, aby s nimi začali komunikovať o ich budúcnosti a aby forma pomoci, či kompenzácie dostali aj formálny rámec.

V stredu sa pred Úradom vlády v Bratislave zhromaždilo niekoľko stoviek hokejistov. Prítomní boli nielen zástupcovia klubov najvyššej súťaže Tipos extraligy, ale aj viacerí z nižších. Od októbra mal na Slovensku opätovne platiť zákaz hromadných podujatí. V stredu sa však aj hokejisti na zhromaždení dozvedeli informáciu, že sa budú môcť konať pri maximálnom počte 50 osôb. Zhromaždenie nebolo iniciatívou iba zástupcov najvyššej slovenskej súťaže Tipos extraligy, podporiť ho prišli aj predstavitelia Slovenskej hokejovej ligy (SHL).

Prečítajte si aj

Trojica extraligových hráčov odovzdala premiérovi Matovičovi otvorený list
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník N

Diskusia

Podobné články