Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trojica extraligových hráčov odovzdala premiérovi Matovičovi otvorený list

BRATISLAVA - V stredu dopoludnia sa pred Úradom vlády SR zišli hokejisti najvyššej i druhej najvyššej súťaže.
Zdroj: 36770
Zdieľajte:

Hráči prišli vyjadriť svoju nespokojnosť s novými nariadeniami, ktoré vstúpia do platnosti od štvrtka 1. októbra a na základe ktorých nebude možné organizovať hromadné akcie akéhokoľvek druhu. V Bratislave sa spojilo približne 400 členov slovenských hokejových klubov. Trio Michal Sersen, Branislav Rapáč a Ivan Švarný odovzdalo otvorený list na Úrade vlády SR.

Prečítajte si aj

Igor Matovič: Na hromadných podujatiach bude môcť byť najviac 50 ľudí

"V liste je zhrnuté, že aj my sme živitelia rodín a musíme z niečoho žiť. Ale okrem športovcov či hercov sa pohybuje v kultúre aj športe veľa ľudí, ktorí sú v zákulisí a nie je ich vidno. Tí všetci potrebujú vedieť, čo sa s nim bude diať, keď sa zatvoria štadióny či divadlá," uviedol obranca bratislavského Slovana Michal Sersen.

Prečítajte si aj

Veľký protest

28. ročník slovenských líg mal spoločne odštartovať tento piatok 2. októbra. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jeho štart odloží. Nikto to však s určitosťou nevedel potvrdiť. "Vstupenky tvoria 30-40% príjmov hokejových klubov a tieto peniaze sú v nedohľadne. Pol roka sme boli ticho, ale nič sa nedialo. Preto je najvyšší čas, aby sme sa ozvali. Uvedomujeme si, že zdravie je na prvom mieste. Práve preto by nám nemali zakazovať šport. Je obrovská chyba, že v krízovom štábe nesedia ľudia, ktorí majú skúsenosti s reálnym športom alebo manažérskou športovou činnosťou.

Prečítajte si aj

Čierny deň pre slovenský hokej a škodlivé rozhodnutie: Hrozí, že môžeme prísť o celú generáciu hokejistov

My reálne potrebujeme pomoc. Ak zostane v platnosti to, čo naposledy povedal pán premiér, zápasy nebude možné realizovať. Testovať hráčov aj všetkých účastníkov pred každým zápasom, to by bola ekonomická smrť pre kluby," pridáva názor Sersenov spoluhráč Branislav Rapáč.

Prečítajte si aj

Čo budem ďalej robiť? Zamyslel sa Viedenský po tlačovke Matoviča. Bavili sme sa, či neurobíme protest

Hlavný hygienik SR Ján Mikas prišiel s "pozmeneným" návrhom ohľadom usporadúvania hromadných podujatí. Premiér Igor Matovič pred stredajším rokovaním vlády SR informoval, že sa na akciách bude môcť zúčastniť 50 osôb, čo vôbec nič nerieši.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články