Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Všetky hromadné podujatia sú zakázané, týka sa to aj športu

BRATISLAVA - Predseda vlády Slovenskej republiky Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas v pondelok podvečer informovali o nových opatreniach kvôli pandémii koronavírusu, ktoré sa dotkli aj športu a hokeja.
Zdroj: 35613
Zdieľajte:

"Nové prípady vznikajú na Slovensku hlavne na hromadných podujatiach. Zakazujeme hromadné podujatia s výnimkami sobášu, pohrebu, krstu... alebo ak organizátor zabezpečí, že každý účastník bude mať negatívny test na koronavírus nie starší ako dvanásť hodín. Ide o hromadné podujatia aj športového typu," povedal Ján Mikas.

Prečítajte si aj

Rozhodcovia zatiaľ neustupujú, pokračujú v "štrajku"!

Igor Matovič následne okrem iného povedal, že v interiéri pri športových aktivitách musia ľudia používať rúška. Ako príklad uviedol posilňovne. Všetky opatrenia sú platné od 1. októbra 2020 až do odvolania.

Krízový štáb stále zasadá. Igor Matovič a Ján Mikas prišli na tlačovku pred médiá už pred 18:30: "Situácia je na Slovensku momentálne veľmi vážna. To, čo sa udeje počas najbližších dvoch týždňov nemáme v rukách. Ak by sme pokračovali v tomto tempe, nastane Armagedon," hovorí Matovič.

Ten však hovorí, že šport a kultúra dostanú finančnú pomoc: "Riešime to, aby šport a kultúra nezahynuli. Poprosil som pani ministerku kultúry, aby začala rokovania s kultúrnou obcou aj športovcami."

Ján Mikas následne zdôraznil, že všetky športové podujatia budú zakázané, bez výnimiek. Ak teda nebudú mať všetci účastníci negatívne testy na COVID-19 nie staršie ako 12 hodín, o čom sme písal vyššie: "Nevylučujeme ešte aj ďalšie kroky, toto sú ale základné. Verím, že športová aj kultúrna obec pochopí, pokiaľ budú odškodnení, že sa nachádzame v takej situácii, že musíme spraviť rázny krok," doplnil Mikas.

Bohužiaľ, v hre nie je ani variant športových podujatí bez divákov, aj keď o tom sa ešte bude podľa Jána Mikasa debatovať: "Dnes budeme ešte túto tému riešiť. Nie je úplne uzatvorená. V súčastnosti je platná výnimka pre podujatie, kde si organizátor zabezpečí, aby všetci mali negatívny test nie starší ako 12 hodín. Avšak, je to veľmi náročné na zmanažovanie testovania a podujatia. Nepredpokladám, že športové podujatia sa budú konať takýmto spôsobom a skôr budú zrušené," dodal Mikas.

Neodporúča ani športové tréningy pri deťoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články