Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezda NHL si v Európe nezahrá, klub to zatrhol. Koronapauzu využila na povinný vojenský výcvik

NEW JERSEY - Mladý švajčiarsky útočník Nico Hischier nezačne sezónu 2020/21 v rodnej krajine. Síce mal veľký záujem zahrať si v NLA, avšak vedenie New Jersey Devils mu to neumožnilo, pretože sa obáva možného zranenia svojej hviezdy.
Zdroj: 36703
Zdieľajte:

Potvrdil to hráčov agent Gäetan Voisard: "Toto rozhodnutie chápeme," vyjadril sa. Hischier využil koronavírusovú prestávku na to, aby nastúpil vo svojej rodnej krajine na vojenskú službu, kde absolvoval fyzický výcvik a naberal i teoretické vedomosti.

Prečítajte si aj

Poznáme ďalšie detaily bubliny pre MSJ: Hrať sa môže už na Štedrý deň, z Európy budú vypravené tri lietadlá

Vojenská služba je vo Švajčiarsku povinná, od roku 1990 k nej existuje alternatívna možnosť práce v sociálnych službách. Branná povinnosť sa týka aj športovcov, vrátane tých najznámejších. Hischier sa mohol nástupu na vojenskú službu vyhnúť - keďže pracuje trvalo v zahraničí, mohol požiadať o odklad. Center "diablov" však túto možnosť nevyužil a podrobil sa výcviku spoločne s ostatnými vrstovníkmi. Ako hráč NHL nastúpil do brannej školy pre elitných športovcov (RE).

21-ročný hokejista, ktorý bol v zámorskej NHL draftovou jednotkou v roku 2017, nastúpil na vojenskú službu 14. apríla. Prvé štyri týždne absolvoval kvôli pandemickej situácii v krajine iba online kurzy. 11. mája sa presunul do Macolinu, kde začal s tréningom. Každý deň mal dve tréningové jednotky. Okrem fyzického tréningu absolvoval aj teoretickú prípravu. Na niekoľko týždňov sa k nemu pridal aj brat Luca, útočník HC Davos.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: swisshockeynews.ch, TASR

Diskusia

Podobné články