Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ukončí kariéru alebo sa vráti do NHL? Byfuglien sa rozhoduje, hrať však bude iba za jeden tím

ST. PAUL - Americký obranca Dustin Byfuglien sa stále rozhoduje, či ukončí kariéru, alebo sa ešte vráti do NHL. Sezónu 2019/20 kompletne vynechal pre problémy s členkom, kvôli čomu sa dostal do sporu s Winnipegom Jets. Všetko skončilo až ukončením spolupráce.
Zdroj: 36686
Zdieľajte:

35-ročný veterán je teda voľným hráčom, avšak zámorská televízia Sportsnet informuje, že momentálne ja najpravdepodobnejšou možnosťou ukončenie kariéry: "Je agent Ben Hankins povedal, že nie je isté, či ešte bude hrať. Pýtalo sa na neho však veľa klubov, ale ak sa vráti do NHL, tak asi iba do Minnesoty, pretože na ten tím má väzby," informoval novinár Elliotte Friedman.

Prečítajte si aj

VIDEO Sekera ukázal, o čom je play-off: Napriek obrovskej bolesti sa vrátil a zápas dohral s veľkým sebazaprením

Byfuglien síce za Wild nikdy nehral, avšak je rodákom z Minneapolis, hlavného mesta štátu Minnesota, kde "Divosi" sídlia. Zázemie tímu je však v neďalekom meste St. Paul, kde sa nachádza aj ich aréna - Xcel Energy Center.

Razantný obranca, ktorý hráva často na hranici faulu, nastúpil počas kariéry v NHL na 869 stretnutí základnej časti (177+348) a ďalších 66 pridal v play-off (21+29). Okrem Jets hrával aj za Atlantu Trashers a Chicago Blackhawks, v roku 2010 s ním získal Stanley Cup. Prispel k nemu 11 gólmi, čo je o jeden menej ako historický rekord Coffeyho z roku 1985 medzi nastrieľanými zásahmi obrancu vo vyraďovačke a rozdal až 99 hitov, najviac v play-off. Počas kariéry hrával Byfuglien aj ako útočník.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články