Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Profesorský hokej? Asi na to niečo pravdy je, uznáva Galamboš. Bartánusa tešilo, že Michalovce ukázali charakter

ZVOLEN - Prvý štvrťfinálový zápas Tipsport Kaufland Cupu hráčom Michaloviec nevyšiel. Doma proti Banskej Bystrici prehrali tesne 1:2 a z úst aktérov sa ozýva slovné spojenie "profesorský hokej". Ten trval dve tretiny aj v odvete vo Zvolene.
Zdroj: 36635
Zdieľajte:

Uvedomoval si to tiež útočník Peter Galamboš, ktorý sa pri našej otázke najskôr pousmial: "Možno na tom niečo pravdy je. V tomto zápase to však bolo lepšie. Nestačí mať technickú kvalitu, musíme aj korčuľovať a bojovať," hovorí robustný útočník pre hokejovysvet.sk. Práve on rozhodol o postupe Dukly v predĺžení: "Je to super pocit, pretože som ešte v príprave nestrelil gól. Iba z nájazdu. Minulý rok sa mi v predĺženiach darilo, takže som rád, že to takto prišlo zo začiatku," potešil sa.

Prečítajte si aj

Javorčík neberie tretiu tretinu ako katastrofu, Verbeeka najviac prekvapil manuál v jeho aute

"Barani" vyhrávali na začiatku tretej tretiny 4:2 a keďže mali náskok z prvého duelu, Michalovce potrebovali tri góly len na predĺženie. To sa im podarilo. Naštartoval ich Dávid Šoltés, do predĺženia poslal duel na kolenách dorážajúci Marek Bartánus: "Opäť sme dokázali, že zápasy dokážeme otáčať. Začali sme aktívne, no súper nás vytrestal za každú jednu chybu. Nevzdali sme to aj napriek tomu. Ukázal sa hlavne náš charakter," tešil sa po stretnutí skúsený krídelník.

"Začiatok bol dobrý, ale vždy nás dorovnali, no nezložili sme zbrane a dotiahli sme to do víťazného výsledku. Momentálne nás zrážajú presilovky. Keď ich nevyužijeme, tak sme z toho frustrovaní. Toto musíme zlepšiť, aby sme v lige napredovali," doplnil Peter Galamboš.

Zápas proti bývalému zamestnávateľovi, s ktorým vyhral dva majstrovské tituly, bol pre Bartánusa špecifický: "Bolo to pre mňa špecifické stretnutie. V Banskej Bystrici som strávil tri roky, s rodinou som sa tam cítil ako doma, ale nebol som nejako nervózny. Mám už nejaký počet duelov odohratých, takže všetko bolo ako má byť. Hlavne som rád, že sme tento zápas zvládli a postupujeme v pohári do elitnej štvorky," hovorí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články