Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Javorčík neberie tretiu tretinu ako katastrofu, Verbeeka najviac prekvapil manuál v jeho aute

ZVOLEN - Siahali na postup do semifinále Tipsport Kaufland Cupu, lenže v samom závere oň prišli. Banskobystričania vyhrali prvé stretnutie na Zemplíne 2:1, na začiatku tretej časti hry v odvete viedli už 4:2, potom sa im rozsypala defenzíva. Začali sa kopiť chyby, ktoré v predošlom priebehu až tak vídané neboli.
Zdroj: 36500
Zdieľajte:

Na štvrtý zásah "Baranov", o ktorý sa z trestného strieľania postaral Matt Mistele, rýchlo kontroval Dávid Šoltés. Kapitán Vladimír Mihalik dokonca vyrovnal a Marek Bartánus poslal stretnutie do predĺženia, v ktorom rozhodol Peter Galamboš: "Myslím si, že potom ako sme dali na 4:2, tak tretí gól súpera dostal Michalovce na dostrel. To bolo kľúčové. Je to pre nás ďalšia informácia, aby sme sa skúsili zlepšovať. Neberiem to ako katastrofu. Sme smutní, chceli sme ísť v súťaži ďalej, no dostaneme dobré informácie aj z tohto stretnutia a myslím si, že sa budeme ďalej zlepšovať," hodnotil tréner Norbert Javorčík.

Prečítajte si aj

Do semifinále turnaja postúpili aj Poprad, Nitra a Slovan Bratislava, Levice otočili zápas v Martine

Prvýkrát nasadil do hry kanadské posily so zmluvou v NHL a tie sa ukázali pomerne dobre: "Obaja ukázali v čom sú silní. Verbeek je vynikajúci korčuliar a rýchly hráč s veľmi šikovnými rukami. Drew je tvrdý hráč, ale s dobrou rozohrávkou aj strelou. Bol to však ich prvý zápas po ôsmich mesiacoch, čiže by som ich výkon ešte nehodnotil," rozumne skonštatoval 45-ročný kouč HC ´05 Banská Bystrica.

22-ročný Hayden Verbeek si v novom tíme otvoril aj strelecký účet, keď v desiatej minúte vyrovnával na 1:1. Ukázal svoju nesmiernu rýchlosť, následne švihom prekonal Tomeka: "Cítil som sa dobre. Dlho som nehral, takže bolo pekné si konečne zahrať zápas a vyskúšať ako na tom som po dlhej pauze. Gól je skvelý na sebadôveru, určite mi jej tento zásah dodá ešte viac. Najviac som si musel zvykať na väčšie klzisko, ale v podstate mi to môže pomôcť, keďže som rýchly hráč a rád sa pohybujem s pukom. Celkovo bola hra rýchla a veľmi dobrá," vyznal sa krátko po stretnutí pre hokejovysvet.sk rodák z Winchestru v Ontariu.

Do tréningov sa spoločne s Hunterom Drewom zapojil v pondelok: "Päť dní sme boli v karanténe, ale potom som si pozrel mesto a okolie, veľmi sa mi páči, je krásne. Nesmierne som si obľúbil kopce na okolí, určite, keď bude možnosť, rád zájdem na turistiku. V Európe som prvýkrát, takže niektoré veci ma prekvapili. Napríklad v aute, ktoré som dostal, je manuál a nie automat," smial sa Verbeek.

Vyzerá to tak, že 22-ročný hokejista bude mať miesto na pozícii centra tretieho útoku. V tom prvom je Josh Winquist, v druhom hrá veľmi dobre Alex Tamáši a "trojka" je ideálna pre synovca Pata Verbeeka, držiteľa Stanley Cupu s Dallasom Stars. Stále bude mať dostatok herného času a navyše "nerozbije" trénerovi Javorčíkovi formácie, nakoľko pod Urpínom by mal vydržať do novembera, maximálne decembera, kedy sa začne kemp Montrealu Canadiens: "Chcem pomáhať tímu vyhrávať a pripraviť sa na štart sezóny v Severnej Amerike," ozrejmil pre náš portál jeho cieľ v Banskej Bystrici.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články