Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ráno pred zápasom si v šatni súpera ešte balil veci, Češík opisuje zhon na trase Banská Bystrica - Michalovce

MICHALOVCE - Smerom k blížiacemu sa štartu Tipos Extraligy 2020/21 sa prestupové vody pomaličky začali stabilizovať, kluby finišujú s uzatváraním súpisiek a robia už len posledné (menšie) zmeny. V tom však prišla nečakaná vlna, ktorá prekvapila aj skúsených "vodárov". Matej Češík prekvapivo opustil HC ´05 Banská Bystrica, okamžite po ňom siahli ambiciózne Michalovce. Skúsený center celý príbeh opísal pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 35951
Zdieľajte:

Voľnú sobotu si rodený Banskobystričan užil s rodinkou, v nedeľu podvečer na poslednom tréningu pod Urpínom pred prechodom "Baranov" do Zvolena zarezával ešte naplno: "Tréner Norbert Javorčík si ma potom zavolal s tým, že do mužstva prišli dvaja Kanaďania a jeden bude hrávať aj na pozícii centra. Nevedel mi zaručiť miesto v zostave, tak mi povedal, že nemá význam držať ma. S klubom sme sa dohodli na ukončení zmluvy," prezradil Matej Češík pre hokejovysvet.sk.

Tým začal trojdňový zhon: "Absolútne som s tým nepočítal, ostal som veľmi zaskočený, keďže som to nečakal," úprimne skonštatoval a nadviazal kontakt s Michalovcami: "Musím povedať, že tréner Chudý ma kontaktoval už aj predtým, ale povedal som mu, že som chlapsky dohodnutý s Kovalovcami. Tým naše rokovania skončili. Keď som ale vedel, že končím v Banskej Bystrici, tak som kontaktoval trénera Chudého, či ešte má záujem. Potom sa za pol dňa udialo veľmi veľa vecí vedúcich k tomu, že som sa stal hráčom Michaloviec," pokračoval v rozprávaní šesťnásobný majster Slovenska.

Prečítajte si aj

Víťazstvo v Michalovciach ohodnotené heslom, Javorčík ozrejmil, kvôli čomu skončil Češík

"Od nedele sa toho zomlelo strašne veľa. Z Banskej Bystrice som odišiel až v utorok, teda v zápasový deň a dnes v stredu idem zase naspäť do Bystrice. Na špeciálne privítanie od spoluhráčov teda nebol čas, ale chalani ako Marek Bartánus alebo Vladimír Mihalik mi to ešte určite skrášlia," usmieva sa Češík.

V novom klube debutoval proti Banskej Bystrici. Ešte v utorok ráno bol v šatni "Baranov", kde si balil veci: "Doobeda som sa ešte v tej šatni rozprával s už bývalými spoluhráči a bral som si veci. Večer som nastúpil proti nim. Bolo to teda zvláštne," uvedomuje si. Do Michaloviec prišiel Češík len hodinu pred oficiálnym zrazom na zápas. To už sa rovno mohol zviesť v banskobystrickom autobuse: "To nie, to by už naozaj bolo strašne divné a zvláštne," zobral našu otázku s humorom jemu vlastným.

Na Zemplíne presne vedia, kde sú prednosti Mateja Češíka. Fantastický hráč na oslabenia, rovnako kvalitný na buly. Aj pri jeho debute sme mohli vidieť, že tréner Chudý ho hneď poslal na záverečné vhadzovanie v tretine súpera pri michalovskej power-play: "Rolu zohralo aj to, že má pozná hlavný tréner Chudý aj asistent Droppa, ktorý počas sezóny 2018/19 so mnou pôsobil v Bystrici. Navyše, v šatni poznám minimálne polovicu hráčov V Michalovciach dlhodobo pracujú veľmi dobre a na vysokej úrovni. O ambíciách hovoria už len mená hráčov v tíme," tvrdí.

Šanca na siedmy titul v jeho kariére je teda reálna. Šlo by aj o totálne rekordy najvyššej slovenskej súťaže, pretože momentálne je Češík so šiestimi triumfmi na delenej prvej priečke. Navyše, so štyrmi rôznymi tímami na Slovensku tituly ešte nikto nezískal. Cesta bude dlhá a Dukla sa musí odraziť aj od prvého štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu, keďže doma prehrala proti Banskej Bystrici: "Začiatok zápasu nám nevyšiel, hrali sme profesorsky ako nechceme. Od druhej tretiny sme boli ofenzívnejší, ale už sme chytali zajaca za chvost. Pred odvetou vieme, čo musíme zlepšiť," dodal Matej Češík v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články