Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Veľká nádej Detroitu Red Wings sa na štarte novej sezóny rozohrá vo Fínsku

DETROIT - Mladý kanadský obranca Jared McIsaac začne sezónu 2020/21 vo fínskom klube HPK Hämeenlinna, kde bude hosťovať, kým nezačne kemp Detroitu Red Wings.
Zdroj: 34570
Zdieľajte:

20-ročný bek bol draftovaný "Červenými krídlami" v roku 2018 počas druhého kola z celkovo 36. miesta. V roku 2018 podpísal nováčikovský kontrakt. Ten súčasný na viac ako 760 tisíc dolárov mu končí po sezóne 2022/23. Rodák z mestečka Truro v Novom Škótsku vyhral s Kanadou zlato na MSJ v roku 2020 konajúcich sa v Česku. Celkovo štartoval na dvoch juniorských šampionátoch a takisto dvoch MS do 18 rokov.

Prečítajte si aj

Za Duklu Trenčín bude hrať v sezóne 2020/21 aj veľmi talentovaný útočník

McIsaac na klubovej úrovni zatiaľ okúsil iba QMJHL. Tri sezóny bol súčasťou Halifaxu Mooseheads, kde patril medzi lídrov tímu. V minulom ročníku nastupoval za Moncton Wildcats. V tíme HPK bude jedným z dvoch legionárov. Tým druhým je Estónec Kristjan Kombe, lenže ten odmalička vyrastal v mládežníckych tímoch práve tohto fínskeho klubu.

HPK zároveň oznámil, že 24-ročný útočník a ďalší odchovanec tímu Harri Kainulainen uspel na skúške po tom, čo v sezóne 2019/20 nazbieral v 50 dueloch nižšej súťaže Mestis až 55 bodov (24+31). V drese tímu Kiekko-Vantaa sa stal druhým najproduktívnejším hráčom celej súťaže.

Prečítajte si aj

TOP 15 hráčov z najvyššej slovenskej súťaže, ktorí ešte nemajú klub pre novú sezónu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články