Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bývalá opora Banskej Bystrice si vo Švédsku zahrá s dvomi hráčmi z NHL

ŠTOKHOLM - Druholigový švédsky klub Västerviks IK získal na hosťovanie z organizácii NHL dvoch hráčov. Sezónu 2020/21 v súťaži HockeyAllsvenskan začne obranca Andreas Englund a útočník Axel Jonsson Fjällby.
Zdroj: 32107
Zdieľajte:

24-ročný Englund je súčasťou Ottawy Senators. Počas posledných štyroch sezón vždy hrával v NHL, ale celkovo v profilige nastúpil len na 33 stretnutí, získal v nich tri body za asistencie. Väčšinu času strávil v AHL. Už ako 17-ročný debutoval v najvyššej švédskej SHL za materský Djurgårdens, v devätnástich rokoch bol asistentom kapitána. Dvakrát štartoval na MSJ.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Švédska má namierené veľký americký talent: Vystrieda mladého Kanaďana?

22-ročný Jonsson Fjällby odohral posledné dva roky za Hershey Bears v AHL, zmluvu s Washingtonom Capitals má ešte na rok. Tiež je súčasťou Djurgårdensu, kde medzi seniormi strávil tri sezóny. Na konte má strieborné medaily z MS do 18 rokov aj MSJ.

Súčasťou Västerviksu bude v sezóne 2020/21 aj útočník Gilbert Gabor, ktorý tri roky odohral za HC ´05 Banská Bystrica a získal dva majstrovské tituly. V tíme je tiež napríklad americký bek Michael Kapla s piatimi štartmi v NHL za New Jersey Devils.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články