Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najstarším hráčom Tipos Extraligy je Rudolf Huna, najmladší sú v Košiciach, Poprade a Nitre

BRATISLAVA - Nová sezóna v najvyššej slovenskej súťaži sa nezadržateľne blíži. Pripravili sme si teda pre vás niekoľko zaujímavostí.
Zdroj: 33917
Zdieľajte:

Najstarším hráčom v Tipos Extralige bude nestarnúci útočník Rudolf Huna, ktorý 27. mája 2020 oslávil už okrúhle 40. narodeniny. Druhý rok po sebe bude nastupovať za Liptovský Mikuláš. V slovenskej lige celkovo odohral 671 zápasov (227+247). S Košicami vyhral dva majstrovské tituly.

8. októbra dovŕši "štyridsiatku" aj Branislav Mezei (HK Nitra), 15. decembra Gabriel Spilar (HK Dukla Ingema Michalovce) a budúci rok 20. mája Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín). Päticu najstarších hráčov uzatvára František Skladaný, ktorý v apríli tohto roku oslávil svoje 38. narodeniny.

Prečítajte si aj

Kluby Tipos Extraligy majú na súpiskách hráčov 14 národností: Klesli počty Kanaďanov aj Čechov, pribudli Fíni

Najmladším hráčom by mohol byť brankár Košíc Rastislav Eliáš, ten však bude v tíme "Oceliarov" až trojkou, čiže do hry vôbec nemusí zasiahnuť. 16 rokov dovŕšil v apríli. Svoje minulosezónne prvenstvo tak podľa všetkého obháji obranca Šimon Nemec (HK Nitra), narodil sa 15. februára 2004, v minulej sezóne absolvoval dvanásť stretnutí s "Corgoňmi". Popradské duo Alex Šotek - Filip Mešár je tiež narodené v roku 2004. V príprave im to išlo dobre, takže šancu by mohli dosť aj v Tipos Extralige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články