Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kluby Tipos Extraligy majú na súpiskách hráčov 14 národností: Klesli počty Kanaďanov aj Čechov, pribudli Fíni

BRATISLAVA - Na aktuálnych súpiskách klubov Tipos Extraligy sa nachádzajú hráči zo štrnástich rôznych krajín. Okrem Slovenska majú zastúpenie Maďari, Kanaďania, Česi, Fíni, Američania, Švédi, Rusi, dvaja Rumuni a po jednom hokejistovi je z Veľkej Británie, Lotyšska, Litvy, Holandska a Slovinska.
Zdroj: 36586
Zdieľajte:

V porovnaní so sezónou 2019/20 je v našej najvyššej súťaži menej Kanaďanov. Predošlý ročník začalo v trinástich kluboch celkovo 28 hráčov z tejto krajiny, počas ročníka prišli ďalší a celkovo ich zasiahlo do hry 42. Teraz má dvanásť tímov dokopy "len" devätnásť. Pribudli však Fíni. Tých evidujeme v našej súťaži až 14, čo je jednoznačne najviac v histórii. Až šiesti sú v Nových Zámkoch, menovite Henri Kiviaho, Markus Västilä, Rasmus Hämäläinen, Janne Väyrynen, Erik Embrich a Janne Seppänen.

Prečítajte si aj

HKM Zvolen zvýšil cenu vstupného na prípravný zápas, momentálny stav vníma ako zničujúci pre slovenský šport

Prvýkrát bude v najvyššej slovenskej lige hrávať reprezentant Veľkej Británie, je ním Mike Hammond (HKM Zvolen). Aj keď, v príprave ho tréner Oremus celkom kritizoval, tak uvidíme... Netradičné zastúpenie má pobaltská Litva. Obranca Nerijus Alisauskas zo Slovana je len druhým mužom zo spomínaného štátu. Tým prvým bol v sezóne 2008/09 útočník Darius Lelenas (HK Dukla Trenčín).

Keďže Mike Dalhuisen ostáva v Poprade, tak Holandsko bude naďalej súčasťou Tipos Extraligy. Lotyšsko zastupuje mladý útočník Haralds Egle hosťujúci v DVTK Jegesmedvék Miškolc z Manitoby Moose (AHL). Žiga Pavlin je Slovinec. V DVTK sú aj dvaja Rumuni - Szilard Rokaly a Tamás Reszégh. Počet Čechov klesol na súčasných štrnásť, čiže rovnako ako je Fínov. Maďarov je 22, pričom iba brankár Ádám Vay nie je súčasťou Miškolcu, ale Banskej Bystrice.

USA má iba kvarteto - Kyle Osterberg, River Rymsha, Evan Cowley a Tomas Sholl. Z minulosezónnych štrnástich hráčov je to značný pokles. Menej Američanov hralo na Slovensku naposledy v ročníku 2015/16, kedy sa fanúšikom predstavili len Jason Bacashihua a Jamie Milam.

Robin Rahm a Carl Ackered zastupujú Švédsko, kde sa narodil aj Kevin Gabor, avšak ten nie je považovaný za legionára. Dvojica Andrei Makarov a Maxim Askarov je z Ruska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články