Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dallas vyhral prvý zápas, keď totálne eliminoval ofenzívu Tampy Bay, brankár Khudobin podal úžasný výkon

EDMONTON - Hokejisti Dallasu Stars vstúpili do finálovej série play-off NHL 2019/20 lepšie, keď Tampu Bay Lightning porazili 4:1. Hrdinom sa stal brankár Anton Khudobin s 30 zákrokmi. Druhý duel je na programe v noci z pondelka na utorok o 02:00.
Zdroj: 36550
Zdieľajte:

Lepší vstup do stretnutia mali hráči Dallasu, ktorí boli aktívnejší. V 3. minúte bol na štarte rozohrávky Sekera, po akcii Pavelskiho dobre strieľal Kiviranta, ale Vasilevskij zasiahol vyrážačkou. O minútu neskôr rovno po buly zakončil zblízka Seguin, lenže neprekonal ruského gólmana. Ten pokryl aj dve dorážky od Benna.

Aj Vasilevskij už bol prikrátky v 6. minúte, kedy spoza bránky prihral medzi kruhy Hintz a voľný obranca Joel Hanley švihom namieril presne. Bol to jeho premiérový gól v NHL v 54. zápase. Stal sa prvým hráčom od roku 1961, ktorý premiérový zásah v NHL zaznamenal počas finále play-off. Naposledy to dokázal Bruce MacGregor z Detroitu Red Wings proti Chicagu Blackhawks.

Prečítajte si aj

NHL chce do konca sezóny 2020/21 vypredávať arény, Bettman naznačil dátumy štartu a finále nového ročníka

Ešte do prestávky vyrovnal poriadne kurióznym spôsobom Yanni Gourde. Strela od modrej čiary v podaní Colemana trafila betón Khudobina, puk sa od korčule spomínaného Gourdeho vrátil do bránkoviska. Nakoniec ho do siete nešťastne usmernila noha Hintza. Na začiatku druhej tretiny išiel na trestnú lavicu Coleman, čo spustilo obrovský tlak Stars. Texaský klub trafil dvakrát v presilovke žrď, najskôr kapitán Benn, potom aj Radulov. Pri dorážke Seguina neuveriteľne zasiahol Vasilevskij.

Tlak pokračoval aj v hre 5 na 5. John Klingberg sa v 26. minúte krásne prekľučkoval až pred bránkovisko, zakončenie k žrdi vyrazil betónom Andrej Vasilevskij a dorážka spomedzi kruhov išla tesne vedľa.

Dallas pokračoval v aktivite, ktorá priniesla úspech v 33. minúte. Obranca Jamie Oleksiak najskôr zakončil do Vasilevskijho, potom sa k nemu puk vrátil a poslal ho pod hornú žrď. Inokedy sviatočný strelec sa v tomto play-off presadil už piaty raz, pričom toľko gólov v NHL dal za celú sezónu iba raz (2016/17). Teraz sa mu to podarilo za jedno play-off. Viac gólov ako on a Miro Heiskanen, obaja sú na piatich, má na konte v play-off len duo Victor Hedman (9) - Shea Theodore (6).

Anton Khudobin sa vyznamenal štyri minúty pred koncom prostrednej dvadsaťminútovky po tečovanom zakončení od modrej čiary a pokryl aj dorážku Anthonyho Cirelliho z tesnej blízkosti. Rusovi tesne pred druhou sirénou pomohlo brvno, kde strelu Schenna tečoval Point. Dallas 27 sekúnd pred koncom tretiny zvýšil už na 3:1. Joel Kiviranta dostal veľa priestoru medzi kruhmi. Najskôr vystrelil do obrancu, dorážkou napol sieť. To bol pre Lightning tvrdý úder krátko pred odchodom do šatne.

Pozrite si aj

VIDEO Finále NHL otvoril gólom Sekerov spoluhráčov z obrany, bol to jeho prvý zásah v profilige

Napriek tomu "Bolts" vstúpili do tretej tretiny veľmi aktívne. Súpera prestrieľali a Khudobin mal veľa práce. Blysol sa hlavne pri šanci Killorna, ten zblízka usmernil puk iba do jeho betónu. Tampa Bay bola aktívna neustále, avšak veľa striel išlo z pozícii, ktoré mal Khudobin v merke. Rus sa skvele presúval a pôsobil nesmierne sebaisto. Niekoľkokrát to skúšal neúspešne Kučerov, v 53. minúte aj Bogosian, keď Khudobin vytiahol ukážkový semafor.

Hráči Dallasu ubránili v 3. tretine tri oslabenia, čo bolo nesmierne dôležitý. Tréner Jon Cooper stiahol Vasilevskijho z bránky necelé štyri minúty pred koncom, ale jeho zverenci nemali žiadnu gólovú šancu. Naopak, Khudobin len deklaroval svoj úžasný výkon, zatiaľ čo Jason Dickinson upravil konečný výsledok na 4:1. Dallas Stars tak vyhral prvý zápas finále play-off NHL 2019/20.

Pozrite si aj

VIDEO Kuriózny gól vo finále NHL: Útočník Tampy Bay sa mohol tešiť po neskutočnom odraze puku

Jednoznačným hrdinom sa stal brankár Anton Khudobin, ktorý si pripísal rovných 30 zákrokov, inkasoval len raz. Zastavil 97,2% striel. Dallas nepúšťal súpera do nebezpečných pozícií pred vlastnou bránkou, skvele zodpovedne zvládol situácie pri vlastnej bránke a najväčšie hviezdy "Bleskov" sa k svojej hre nevedeli dostať. Point mal minimum striel, Kučerov v tretej tretine často schádzal z ľadu veľmi rozladený.

Slovenský obranca Dallasu Stars - Andrej Sekera, odohral 17 minút a 5 sekúnd. Pripísal si jeden plusový bod, jeden hit a dve zablokované strely. Nevystrelil však ani raz.

Erik Černák na strane neúspešného tímu odohral 16 minút a 6 sekúnd. Vystrelil raz, spravil jeden hit a na konte má jeden mínusový bod.


1. finále play-off NHL 2019/20, Edmonton (Rogers Place)

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Gourde (Coleman, Goodrow) – 6. Hanley (Hintz), 33. Oleksiak (Radulov, Heiskanen), 40. Kiviranta (Lindell, J. Klingberg), 59. Dickinson

Tampa Bay: Vasilevskij – Hedman, Shattenkirk, McDonagh, Bogosian, Sergačov, Černák, L. Schenn – Palát, Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, T. Johnson – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Paquette

Dallas: Khudobin – Lindell, Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Hanley – Jamie Benn, Seguin, Radulov – Janmark, Pavelski, Gurianov – Kiviranta, Hintz, Perry – Cogliano, Dickinson, Comeau

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články