Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL chce do konca sezóny 2020/21 vypredávať arény, Bettman naznačil dátumy štartu a finále nového ročníka

EDMONTON - Hlavný komisár NHL Gary Bettman hovorí, že v sezóne 2020/21 chce, aby sa profiliga odohral klasickým systém 82 zápasov v základnej časti s play-off, kde postúpi 16 tímov a série sa budú hrať na sedem víťazných stretnutí.
Zdroj: 3708
Zdieľajte:

Dátum začiatku by mohol byť 1. december, no NHL počíta aj s tým, že termín sa môže posunúť až do januára: "Chceme, aby sa sezóna odohrala systémom ako za normálnych okolností. Ako a kde sa však bude hrať je teraz niečo, čo nemôžem povedať, pretože k tomu nemáme dostatok informácií," nechal sa počuť Bettman podľa nhl.com.

"Nevieme toho ešte veľa. Nezávisí od nás aký bude mať koronavírus priebeh v ďalších mesiacoch a či budú otvorené hranice medzi USA a Kanadou. Nechcel by som ale, aby sa sezóna 2020/21 dohrávala v lete. Naši fanúšikovia sú zvyknutí sledovať hokej na jeseň, v zime a na jar. Ročník by sme chceli dohrať najneskôr v polovici júna. Má to síce veľa otáznikov a problémov, ale budeme to riešiť," tvrdí.

Prečítajte si aj

VIDEO Washington Capitals predĺžil kontrakt so svojim holandským útočníkom

Nová sezóna NHL s najväčšou pravdepodobnosťou začne bez divákov. Postupne ale má narastať percento možného zaplnenia arén. Počíta sa dokonca až s tým, že štadióny sa budú môcť vypredať: "To ako sezóna začne, neznamená, že rovnako musí aj skončiť," filigránsky poznamenal Bettman.

Meniť sa podľa všetkého bude aj dátum Winter Classic, ktoré mali 1. januára v Minneapolise odohrať Minnesota Wild proti St. Louis Blues. Bettman zároveň tvrdí, že všetky kluby NHL sa zvládnu finančné problémy spôsobené nedostatkom peňazí zo vstupného: "Momentálne je jedinou dobrou správou, že 31 a čoskoro 32 organizácií nikdy nebolo silnejších a zdravších," dodal Garry Bettman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články