Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sága okolo hviezdy švajčiarskej súťaže je ukončená, zrodila sa zaujímavá výmena

ŽENEVA - Útočník Joël Vermin bude v sezóne 2020/21 nastupovať za Genève-Servette HC v NLA, kde putoval v rámci výmeny. O jeho budúcnosti sa hovorilo veľmi dlho, teraz je sága ukončená.
Zdroj: 36561
Zdieľajte:

28-ročný hokejista posledné tri ročníky odohral v konkurenčnom Lausanne HC, kde patril medzi najväčšie opory tímu. Niekoľko rokov strávil v materskom SC Bern, v roku 2013 vyhral titul. Zahral si NHL za Tampu Bay Lightning a na MS 2018 získal so Švajčiarskom strieborné medaily.

Prečítajte si aj

MetaHeadline: Lasse Kukkonen Vladimír Dravecký.VIDEO Fínska legenda podpísala kontrakt na jeden zápas, aby sa rozlúčila s kariérou

Za Vermina boli vymenení Tim Bozon a Petr Čajka, ktorí teda budú súčasťou Lausanne HC. Prvý menovaný sa narodil v americkom St. Louis, je však Francúzom, dvakrát reprezentoval na MS. Vo Švajčiarsku sa nepočíta medzi legionár, pričom vyrastal v nemeckom tíme Mannheimer ERC. Čajka je len 19-ročný český útočník od roku 2014 pôsobiaci vo Švajčiarsku, skúsenosti so seniorským hokejom má minimálne. Zahral si však na posledných MSJ, rok pôsobil v americkom Erie Otters (OHL).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články