Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dávid Bondra bude mať v Kunlune dvoch nových amerických spoluhráčov aj s minulosťou v NHL

PEKING - Americký obranca Sam Löfquist a jeho krajan Casey Wellman budú v sezóne 2020/21 nastupovať za Kunlun Red Star. Obaja podpísali ročné kontrakty.
Zdroj: 36546
Zdieľajte:

30-ročný bek Löfquist pôsobí v Európe od roku 2012, kedy prišiel do švédskeho klubu IK Oskarshamn. V tejto krajine nastupoval aj za Djurgårdens IF. Vyskúšal si fínsku Liigu za SaiPu a KHL v dresoch tímov Torpedo Nizhny Novgorod a práve Kunlunu, tam pôsobil v ročníku 2018/19. Predošlú sezónu odohral za Linköping v SHL.

Prečítajte si aj

Najproduktívnejší hráč NHL v sezóne 2019/20 by mohol nový ročník začať v Európe: Má to ale niekoľko háčikov

Raz si zahral na Spengler Cupe v drese HC Davos. Nastupoval tiež v NCAA, OHL, ECHL aj AHL. Nikdy nedraftovaný rodák z mestečka Somerset vo Wisconsine má na konte v drese USA bronz na MS do 18 rokov. Seniorský národný dres obliekol v troch zápasoch na Nemeckom pohári. Jeho doménou je tvrdá rana príklepom.

32-ročný Wellman odohral posledné dve sezóny za švajčiarsky tím SC Rapperswil-Jona Lakers v NLA. V roku 2019 tiež, rovnako ako Lofquist, hosťoval na Spengler Cupe v HC Davos. KHL si vyskúšal počas pôsobení v Spartaku Moskva a HK Soči, rok strávil vo švédsej Frölunde. Za Minnesotu a Washington odohral v NHL celkovo 54 stretnutí (6+10).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články