Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najproduktívnejší hráč NHL v sezóne 2019/20 by mohol nový ročník začať v Európe: Má to ale niekoľko háčikov

KOLÍN - Nemecký útočník Leon Draisaitl by mohol sezónu 2020/21 odštartovať v rodnom Kolíne a odohrať niekoľko zápasov za Kölner Haie. Zatiaľ je to ale v nedohľadne z niekoľkých príčin.
Zdroj: 32394
Zdieľajte:

Tou prvou je, že nemecká DEL-ka stále nemá stanovený dátum štartu nového ročníka. Druhým, že aj keď by tréner Uwe Krupp veľmi chcel, aby Draisaitl nastúpil, zatiaľ sa rozprávali len o tréningoch. Niekoľko ich už samotný hráč absolvoval: "Veľmi sa nad možnosťou hrať v DEL nezamýšľal. Sústredím sa na tréningy a na moju prípravu. Ak by som ale niekde v Európe hral, bolo by to v mojom rodnom meste," povedal Draisaitl.

Prečítajte si aj

Matej Giľák už nie je hráčom Michaloviec

Problémom by mohla byť aj hráčova poistka. Presná suma nie je známa. Avšak, keď 24-ročný útočník reprezentoval Nemecko na MS, tak za tri týždne musel zväz zaplatiť 50 tisíc eur. Ak by hral za Kölner Haie aspoň dva mesiace, tak by to vyšlo poriadne draho. Ťažko povedať, či by sa to v tomto prípade nemeckému klubu oplatilo.

Leon Draisaitl v sezóne 2019/20 odohral za Edmonton Oilers 71 zápasov základnej časti, získal 110 bodov za 43 gólov a 67 asistencií. Získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho muža celej NHL. Celkovo v profilige odohral 439 stretnutí (177+267). Jeho priemer je viac ako bod na duel. Nemecko päťkrát reprezentoval na MS a raz štartoval tiež na Svetovom pohári v Tíme Európy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, expressen.de

Diskusia

Podobné články