Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice do posledného zápasu CHL s cieľom zvíťaziť

Hokejisti HC Košice v stredu odohrajú posledný zápas v aktuálnom ročníku Ligy majstrov. Proti nemeckému Kolínu budú hrať už iba o konečné umiestnenie, no hostia by v prípade víťazstva v riadnom hracom čase ešte mohli pomýšľať na postup.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Košičania sú pred záverečným zápasom v A-skupine na poslednej štvrtej priečke so ziskom štyroch bodov. Túto bilanciu sa pokúsia vylepšiť v zápase s Kolínom, proti ktorému v auguste štartovali svoju púť v Lige majstrov. "Obom mužstvám už ide len o to, aby neskončili na poslednom mieste. Verím, že sa bude hrať dobrý hokej. My sa na zápas tešíme, no škoda, že je posledný. Zápasy v Lige majstrov boli pre nás iné ako v domácej súťaži, porovnali sme sa v nich s európskymi mužstvami," uviedol pre TASR útočník Košíc Gabriel Spilar.

Košičania v prvom vzájomnom zápase prehrali na ľade Kolína 1:2. "Pre nich to bol vtedy druhý zápas v príprave a teraz už sú v plnom zaťažení rovnako ako my. Myslím si, že podáme lepší výkon ako vtedy a lepší bude aj samotný hokej. Veľmi sa nedá vychádzať z prvého zápasu, keďže to bolo ešte v auguste a teraz je už október. Tešíme sa na zápas a verím, že vyhráme," poznamenal Spilar.

Hokejisti Košíc sú na prvom mieste slovenskej extraligy, no ich cieľom bol úspech aj v medzinárodnej súťaži. Po prvých troch zápasoch však boli bez zisku bodu a vytúžený postup do ďalšej fázy napokon nedosiahnu. "Chceli sme ísť ďalej, no treba si uvedomiť aj silu súperov. Škoda prvých zápasov, v ktorých sme nezbierali body. Je to trochu nešťastne naplánované na august, ale každý zo súperov mal rovnaké podmienky. Verím, že do Ligy majstrov postúpime aj o rok a potom budeme mať na čom stavať. Všetci sme sa poučili a o rok to môže byť lepšie," dodal Spilar.

Tabuľka A-skupiny CHL po 5. kole:

1. Kärpät Oulu 5 2 2 0 1 14:11 10

2. Bílí Tygři Liberec 5 3 0 0 2 15:12 9

3. Kölner Haie 5 2 0 1 2 9:12 7

4. HC KOŠICE 5 1 0 1 3 10:13 4

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články