Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvaja "extrahráči" sú malo, opora Košíc neutiekla z boja

MICHALOVCE - Všetko skončilo inak. Hokejisti HC Košice boli na postupovej pozícii svojej C-skupiny Tipsport Kaufland Cup a k obhájeniu tohto miesta stačilo zabodovať. To bol však problém. V 10. minúte prehrávali zverenci českého trénera Šťastného už 3:0 a bolo vymaľované.
Zdroj: 36541
Zdieľajte:

Mlynarovič, Regenda a Samuel Takáč. Do polovice úvodnej tretiny musel brankár Jakub Sedláček trikrát vyťahovať puk z vlastnej siete. Táto časť bola nakoniec kľúčová. "Začiatok sme absolútne zaspali, pri čom som dostal veľmi zlý gól," uviedol košický gólman na margo jednoduchej strely Mlynaroviča, ktorá sa zatrepotala v bránke.

Prečítajte si aj

Skvelý výkon Chovana s Réwayom zatienil fantastický Mlynarovič: Vysoko vyhrali Poprad aj Zvolen, Trenčín strelil 9 gólov

"Nasledujúce dva góly boli z kategórie šťastnejších pre súpera. Bohužiaľ, stálo nás to zápas a musíme teda zapracovať na zlepšení. Na druhej strane si myslím, že sme videli aj pozitíva, pretože sme sa presvedčili, že môžeme hrať s každým," hodnotil úspešný účastník letného try-outu v Košiciach so skúsenosťami z KHL, ktoré zbieral v drese bratislavského Slovana. Oceliari ukázali svoju silu a mierne zlepšený výkon na konci prvej dvadsaťminútovky. Iskru nádeje vykresali presné zásahy Deyla a kapitána Michala Chovana.

Prečítajte si aj

Dvaja víťazi ligy s Michalovcami sa pripojili k mužstvu Trebišova

"Neuznali nám gól, aj keď samozrejme, teraz ešte nevieme s určitosťou potvrdiť, či to tak skutočne bolo. Každopádne by to bolo 4:4. Je to škoda. Mohli sme sa pripravovať na ďalšie dve stretnutia v pohári. Máme ešte tri týždne na to, aby sme vyladili formu. Verím, že budeme zbierať víťazstva od začiatku novej sezóny," hovorí Sedláček v súvislosti s momentom z prostrednej časti hry, keď podľa záznamu Pospíšil dostal puk za bránkovú čiaru kopnutím. Skúsenejší gólmani po nezachytenom úvode zvyknú so všetkým "hodiť" a miesto prepúšťajú náhradníkom.

Prečítajte si aj

Selleck si našiel nový klub: Po dvoch rokoch a jednom titule na Slovensku sa vracia do zámoria

"Necítil som sa komfortne, to je jasné. Nemal som však myšlienky, aby som odišiel z boja. V takejto epizóde je potrebné vydržať, čo sa ukázalo, keď sme sa vrátili do hry," upozornil na fakt, že nie vždy je najlepším riešením odstúpiť zo stretnutia. Štvrťfinále Tipsport Kaufland Cup si zahrajú Zemplínčania, hoci postupové šance boli v rukách osemnásobného majstra Slovenska. "Sme smutní, že nepokračujeme ďalej. Pre nás nie je podstatné s kým hráme či už sú to Michalovce, Slovan, alebo slovenská dvadsiatka. Chceli sme si užívať ďalšie pohárové zápasy. Nič sa nedá robiť," poznamenal Sedláček.

Prečítajte si aj

VIDEO 35-ročný služobne najstarší hráč Spišskej Novej Vsi končí: Extraligové časy nikdy nezažil

Značná časť kvality z minulého roka opustila košický káder. Z najväčších mien zostal len Michal Chovan, no k nemu pribudol Martin Réway. Výsledná práca sa dostavila. Táto dvojica zariadila všetky góly svojho klubu. "To sú dvaja extrahráči," úplne zreteľne ohodnotil "parťákov" Jakub Sedláček a záver venoval hygienickým nariadeniam, ktoré síce nevstúpia do platnosti od budúceho mesiaca, ale stále je to pre slovenský šport málo pozitívneho.

Prečítajte si aj

Mosnár o nariadeniach: Pokiaľ to vedia riešiť v okolitých krajinách, mali by sme to vedieť aj my

"Nie je to dobré. V Česku môže prísť na štadión polovica jeho kapacity. Nevidím prekážku, ak má hľadisko osemtisíc kapacitu, prečo by tam nemohlo prísť štyritisíc ľudí. Dúfam, že zodpovedné zložky ešte budú rokovať s APHK a dôjde k spojeniu s klubmi. Malou náplasťou je, že sa naozaj neprijalo opatrenie s 50 divákmi. V tom prípade už by sme išli na Úrad práce a športový život by zomrel. Keď sa urobia sektory s dvojmetrovým odstupom, prečo by sme nemohli fungovať ako Česi?" položil si otázku v závere český brankár Jakub Sedláček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články