Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Splnomocnenec vlády SR prišiel s prekvapivou správou ohľadom vyhlásenia APHK

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera tvrdí, že takú významnú podporu ako hokej nedostal zatiaľ žiadny šport. Uviedol to v reakcii na štvrtkové vyhlásenie Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK), podľa ktorého na rozdiel od iných sfér spoločnosti sa hokej i celý slovenský šport nedočkali počas obmedzení žiadnych kompenzácií či štátnej pomoci.
Zdroj: 36502
Zdieľajte:

Protest proti prístupu štátu k slovenskému športu a hokeju zvlášť vyjadrili hokejisti aj počas štvrtkových stretnutí Tipsport Kaufland Cupu. Hráči na ľadovej ploche sa nezapojili po úvodnom vhadzovaní do hry, ale 30 sekúnd protestne búchali hokejkami o ľadovú plochu. APHK zároveň vyzvala aj ďalších športovcov, aby podporili ich postoj počas svojich zápasov či súťaží.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica v Detve neprehrala, podľa pravidiel Tipsport Kaufland Cupu sa môžu zápasy skončiť aj remízou

"Vnímam nešťastne, že práve hokej dáva najavo vláde svoju nespokojnosť, keď práve vláda hokeju vychádza v týchto dňoch prioritne v ústrety. Nová spoločnosť Asociácia profesionálnych hokejových klubov a.s. podpisuje so štátnou lotériovou spoločnosťou Tipos a.s. lukratívnu zmluvu na 1,6 mil. eur a tým aj zastreší najvyššiu hokejovú súťaž. Takú významnú podporu nedostal zatiaľ žiadny šport.

Prečítajte si aj

Obľúbenec martinských fanúšikov končí kvôli osobným dôvodom v novom pôsobisku

Je naším najhlbším záujmom, aby šport postihnutý pandémiou, neostal zabudnutý, aj preto neustále prebiehajú rokovania, aby sme dokázali podať pomocnú ruku tým, ktorí sú pandémiou postihnutí. Zatiaľ vieme zodpovedne povedať, že sme vytvorili vôľu na záchranu športových subjektov, náhradu ich finančných strát. Spôsob pomoci riešime denne, verím, že Vám čoskoro budeme môcť oznámiť uspokojivý výsledok," uviedol Kučera v piatkovom stanovisku pre TASR.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články