Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vždy, keď som hral za slovenský tím, vyhral som titul. Bolo by pekné pokračovať v tradícii, usmieva sa Brock Higgs

BRATISLAVA - Kanadský útočník Brock Higgs je po roku naspäť v slovenskom tíme. Navyše, v drese iClinic Bratislava Capitals sa vráti do obľúbenej nadnárodnej súťaže, ktorá ponesie nový názov IceHL. Rodák z Kingstonu chce vyhrať tretí titul so slovenským klubom. Aj o tom hovoril v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 36314
Zdieľajte:

28-ročný center dostal ponuku z hlavného mesta a rozhodovanie bolo jednoduché: "Slovensko mám rád. Bratislava je veľmi dobré miesto na život. Navyše, je to pre mňa výborná šanca byť naspäť v lige, kde sa mi veľmi páčilo a hokej som si užíval. Pôsobí v nej množstvo skvelých hráčov," hovorí pre náš web bývalý hráč rakúskeho Grazu 99ers. Práve proti tomuto mužstvu sa nedávno postavil už v drese Capitals: "Bolo fantastické byť späť. Odkedy som z Grazu odišiel, tak som tam nebol. Teraz sa mi obnovili spomienky a stretol som množstvo známych."

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 najlepších hráčov doterajšieho priebehu play-off NHL

Higgs vyhral dva tituly v Tipsport lige s HC ´05 Banská Bystrica. Teraz chce uspieť aj s Capitals: "Vždy, keď som hral za slovenský tím, tak som sa tešil z titulu. Vždy je cieľom vyhrávať, takže by bolo pekné pokračovať v tradícii," usmieval sa: "Síce je ešte skoro hovoriť, či máme šancu vyhrať IceHL, ale tá je vždy. Zatiaľ je to skvelé vo všetkých ohľadoch," spokojne konštatuje.

Síce prichádza do nového prostredia, ale s adaptáciou mu pomohlo množstvo známych: "Niekoľko chalanov som poznal z Banskej Bystrice. Sú to Martin Nemčik či Miloš Bubela, s tým som ešte chodil aj do školy v USA. Taktiež v Bystrici som hrával s Karolom Slobodom a mnohých spoluhráčov som poznal zo zápasov, keď sme boli súpermi," pokračuje. Chváli si spoluprácu s trénerom Čadom: "Chce z nás dostať maximum. Každý tréner má iné metódy, tie jeho sú možno pre hráčov o niečo náročnejšie, ale je to skvelý tréner, ktorý vie čo robí a čo potrebujeme, aby sme boli úspešné," uvedomuje si Higgs.

Sezónu 2019/20 odohral v exotickej Ázijskej lige za kórejský tím Daemyung Killer Whales: "Bolo to veľmi zaujímavé, nikdy predtým som v tej časti sveta nebol. Je to pre mňa nová skúsenosť, videl som úplne iný svet. Hokej sa tam však hrá rovnako, nebola to jednoduchá súťaž. Hralo sa o všetko, každý bol súťaživý a chcel vyhrať. Najväčšou zmenou oproti Amerike či Európe bol limit dvoch legionárov. Život ale bol úplne o niečom inom. Ťažko sa mi to vysvetľuje, je to skôr taký vnútorný pocit toho, čo som zažil. Zaujalo ma napríklad, že ľudia tam nebývajú v domoch, ale v izbách, kde je málo miesta," zhrnul šikovný útočník.

Nevie sa dočkať štartu sezóny 2020/21, ale pred celým svetom ostáva varovný prstom, že koronavírus môže všetko znova ukončiť: "Je veľké nešťastie, že sa niečo také stalo. Poznačilo to celý svet a každý bol sklamaný. Chceme hrať hokej a verím, že nová sezóna sa dokončí. Dúfam, že keď sa bude dariť rešpektovať nariadenia, každý bude nosiť rúška a dávať si pozor, tak sa to dá zvládnuť. Keď každý splní svoj kus práce, bude to dobré," myslí si Brock Higgs.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články