Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 najlepších hráčov doterajšieho priebehu play-off NHL

TORONTO - Play-off NHL v sezóne 2019/20 došlo už do finále oboch konferencií a v hre sú štyri posledné tímy. Zistiť, kto získa Stanley Cup, ešte chvíľu potrvá. Zároveň sa bude bojovať aj o cenu pre najužitočnejšieho hráča. Vybrali sme päť doposiaľ najlepších hokejistov doterajšieho priebehu.
Zdroj: 36351
Zdieľajte:

Miro Heiskanen

Mladý fínsky obranca sa vypracoval na elitného beka nielen Dallasu Stars, ale aj celej NHL. Momentálne je práve on podľa zámorských expertov a novinárov najhorúcejším kandidátom na Conn Smythe Trophy. 21-ročný hokejista bude mať ešte v sezóne 2020/21 nováčikovskú zmluvu, no v tomto play-off za sedemnásť zápasov nazbieral už 21 bodov. Strelil päť gólov a pridal šestnásť asistencií. Je najväčšou oporou texaského tímu, ktorý vyhral prvý duel finále konferencie proti Vegasu. Produktívnejší je už iba Nathan MacKinnon z Colorada Avalanche. To vypadlo práve proti Dallasu.

Nathan MacKinnon

Kanadský útočník v play-off naplno ukázal svoje obrovské kvality, ani to nestačilo na postup Colorada cez Dallas. MacKinnon však v 15 stretnutiach zaknihoval skvelých 25 bodov za deväť gólov a 16 asistencií. Je druhým najlepším strelcom po Bo Horvathovi a spoločne s Heiskanenom najlepším nahrávačom. Priemer 25-ročného hráča je 1,67 bodu na zápas, pričom kraľuje štatistike +/- s trinástimi plusovými bodmi. Uvidíme, dokedy na čele produktivity vydrží.

Brayden Point

"Bolts" hrajú od začiatku bez kapitána a najväčšej hviezdy - Stevena Stamkosa. Už je navyše jasné, že príde aj o celú sériu s "Ostrovanmi". Napriek tomu sa vyprofiloval nový líder a síce Brayden Point, s osemnástimi bodmi najproduktívnejší hráč Lightning. Dvakrát strelil víťazný gól a nebodoval iba jednom zápase proti Columbusu. Navyše, ak si odmyslíme dve stretnutia s dlhým predĺžením, tak na ľade nebýva priemerne ani 19 minút na zápas, pričom produktivita je spomínane vysoká! Celkovo patrí Pointovi šiesta priečka v produktivite play-off, avšak Elias Pettersson a Nazem Kadri, ktorí majú rovnaký počet bodov, už vypadli. Tretí Heiskanen z Dallasu pokračuje a mimo hry je tiež duo z Colorada - MacKinnon i Rantanen. Ak teda Point aspoň potvrdí svoj priemer 1,38 bodu na zápas z doterajších trinásť duelov, môže sa pobiť aj o titul najproduktívnejšieho muža vyraďovačky. Mimochodom, z hráčov, ktorí ostali v hre, je to najlepší priemer. Na druhom mieste sa nachádza obranca Miro Heiskanen (1,24).

Shea Theodore

Kanadský obranca je druhý v produktivite zadákov NHL a prvý čo sa týka bodov vo Vegas Golden Knights. Opora tímu nazbierala celkovo šestnásť bodov za 6 gólov a 10 asistencií, stihla to za 16 stretnutí, čo činí priemer rovný bod na duel. K tomu Theodore pridal iba šesť trestných minút a päť plusových bodov. Až za týmto bekom je v tabuľke produktivity 15-bodový Mark Stone. 25-ročný hokejista naplno preukazuje, že momentálne je jedným z najlepších obrancov celej NHL a jeho two-way hra je stopercentne vyvážená dopredu i dozadu. Na ľade trávi každý zápas 20 až 25 minút.

Andrei Vasilevsky

Nutno konštatovať, že päť pozícií v tomto rebríčku je asi dosť málo, nakoľko skvele hrajú aj obranca Tampy Bay - Victor Hedman, brankár Robin Lehner z Vegas či útočník NY Islanders - Mathew Barzal alebo líder Golden Knights, Mark Stone. Do pätice sme sa ale rozhodli zahradiť ruskú jednotku Lightning. Vasilevsky odchytal trinásť zápasov, v ktorých priemerne inkasoval 1,91 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je 93,6%. Jeho dvojka, Curtis McElhinney, sa do bránky ešte nedostal. 26-ročný gólman je medzi mužmi s aspoň desiatimi štartmi v oboch aspektoch na druhej priečke na Careym Priceom, ten má o tri duely menej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články