Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jediným cieľom je pre mňa vyhrať ligu, hovorí Mahfouz. Nová posila Levíc vie byť extrémne produktívna aj zhodiť rukavice

LEVICE - Historicky prvým kanadským hráčom v drese HK Levice sa stal útočník Ahmed Mahfouz. 31-ročný hokejista má korene v Libanone, ale narodil sa v Ottawe. Na južné Slovensko prináša bohaté skúsenosti zo zámorskej súťaže FPHL, kde bol obrovskou hviezdou. Pre hokejovysvet.sk poskytol exkluzívny rozhovor.
Zdroj: 36349
Zdieľajte:

Od začiatku sezóny 2010/11 pôsobil v spomínanej lige, v rokoch 2011, 2014 a 2016 vyhral majstrovské tituly postupne s tímami Akwesasne Warriors, Dayton Demonz a Port Huron Prowlers. Mahfouz štyrikrát vyhral kanadské bodovanie, naposledy v sezóne 2019/20, trikrát prekonal magickú hranicu 100 bodov v jednom ročníku. Štyri razy mal najviac asistencií, dvakrát bol najlepším strelcom FPHL. Trikrát získal ocenenie pre MVP celej sezóny, raz ho vybojoval v play-off.

Prečítajte si aj

Marker je nadšený možnosťou hrať za Martin, kvôli postupu do Tipsport ligy urobí čokoľvek

"Je to súťaž, kde ma hokej veľmi bavil. Stále som sa zlepšoval v každom aspekte hry. Nemôžem povedať na žiadny klub nič zlé. Dostal som výbornú príležitosť rásť a hrať hru, ktorú tak veľmi milujem. Bol som úspešný vďaka skvelým spoluhráčom a klubom, ktoré mi dali dôveru, aby som patril medzi lídrov. Dostával som sa do správnych pozícií a na ľade som z toho ťažil. Moja práca bola získavať body a strieľať góly. Mal som šťastie na skvelých spoluhráčov, bez nich by to nešlo," hovorí Mahfouz v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.


Ahmed Mahfouz odohral v súťaž FPHL 10 sezón. Nastúpil na 436 zápasov, získal až 888 bodov za 301 gólov a 587 asistencií.


Levice budú pre neho úplne nové prostredie, ale pozná jedného zo spoluhráčov: "Rozhodol som sa prestúpiť z viacerých dôvodov. Začiatok novej sezóny v Severnej Amerike je neistý a navyše som vždy chcel hrávať v Európe. Mojim spoluhráčom bol už v minulosti Martin Uhnák, s ktorým sa stretnem aj v Leviciach. Poznáme sa a povedal som si, že pri mojom prvom roku v Európe by bolo dobré hrať po boku známej osoby," vysvetľuje posledné dve sezóny kapitán tímu Elmira Enforcers.

Mahfouz chce v Leviciach nadviazať na úspešné roky v USA a nakoľko zverenci trénera Kováčika budú mať vyššie ambície ako počas posledného ročníka, tak sa záujmy stretávajú: "Vždy chcem dosiahnuť tímový úspech, ktorým je vyhrať ligu. Je to jediný a najdôležitejší cieľ. Bez ohľadu na to, kde hrám," veľavravne konštatuje.

V Leviciach bude vôbec prvým kanadským hokejistom a Slovensko si celkovo nepamätá hráča, ktorý by mal pôvod v exotickom Libanone: "O slovenskom hokeji toho veľa neviem. Zisťoval som si nejaké základné informácie. Viem, že ľadová plocha je o niečo väčšia ako v zámorí. Hokej však hrám už mnoho rokov, čiže som si istý, že môžem byť úspešný aj na Slovensku," verí Mahfouz.

Nevie sa dočkať, kedy sa pripojí k novému tímu: "Hovoril som už s ľuďmi z klubu a teším sa na osobné stretnutia. Počul som samé dobré veci na celú organizáciu," doplnil jeden z troch zámorských hráčov so zmluvou v SHL na sezónu 2020/21. Okrem neho to sú ešte obranca Stephen Alvo (HK Spišská Nová Ves) a útočník Ryan Marker (HK Martin).

Okrem spomínaných kanadských bodov však Ahmed Mahfouz vie aj pritvrdiť. Až sedemkrát zo svojich desiatich sezón v FPHL prekonal hranicu sto trestných minút, raz sa dostal až na číslo 199 a zaznamenal aj ročníky so 190, 181 či 160 trestnými minútami. Jeho minimom bolo číslo 70. Paradoxne, ani raz nebol najtrestanejším mužom súťaže, najvyššie skončil tretí: "Som hráč, ktorý vie tvoriť s pukom, má technické prednosti, ale chodí do súbojov a bojuje za tím. Vždy som bol ofenzívny hráč, no nikdy som sa nevyhýbal fyzickej hre. Nebojím sa zhodiť rukavice a pobiť. Keď je to potrebné," dodal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články