Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marker je nadšený možnosťou hrať za Martin, kvôli postupu do Tipsport ligy urobí čokoľvek

MARTIN - Veľmi zaujímavú posilu získal HK Martin. Do mužstva prišiel americký útočník Ryan Marker. 26-ročný hokejista v minulej sezóne nastupoval v súťaži FFHL za tímy Delaware Thunder a Watertown Wolves. Celkovo odohral 42 zápasov a získal skvelých 76 bodov za 42 gólov a 34 asistencií. Stal sa tretím najproduktívnejším hráčom ligy a zároveň jej úplne najlepším strelcom. Rodák z mesta Sewell v New Jersey, odkiaľ pochádza aj obranca Tony DeAngelo, hráč NY Rangers v NHL, je reprezentantom USA v inline hokeji, fanúšikom Philadelphie Eagles (NFL) a hlavne hokejistom na vzostupe, ktorý môže byť v SHL naozaj produktívny.
Zdroj: 36321
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol prijať ponuku HK Martin?

"Mám agenta, ktorý pracuje na Slovensku a odporučil mi to. Pozreli sme sa na to dôkladnejšie a záujem prejavil Martin. Hľadal som si informácie o lige, klube. Páčilo sa mi, čo som videl a takisto si myslím, že samotné mesto bude ideálne pre mňa. Som nadšený touto možnosťou a neviem sa dočkať, kedy začne sezóna."

Čo očakávaš od novej sezóny?

"Verím, že vytvoríme kvalitný tím, ktorý bude spolu na ľade fungovať ako jeden celok a že sa pokúsime vyhrať každý jeden zápas. Máme cieľ postúpiť do Tipsport ligy. Určite pre to urobím maximum. Celé leto som pracoval naplno, aby som bol pripravený čo najlepšie. Na ľade aj mimo neho urobím pre úspech všetko. Chcem tak byť dobrý ako len môžem byť."

Ako by si sa charakterizoval?

"Som ofenzívny typ útočníka. Mám dobrú kontrolu puku a hlavným aspektom mojej hry je zakončovanie a tvorenie. Väčšinu kariéry som bol strelec, lenže myslím si, že rovnako dobre tvorím šance pre spoluhráčov. Taktiež si myslím, že som líder v kabíne. Pre spoluhráčov a celú organizáciu spravím čokoľvek. Na prvom mieste je tímový úspech, všetko ostatné je vedľajšie."

Mal si už debatu s hlavným trénerom Martina?

"S trénerom som sa ešte osobne nebavil, ale mal som niekoľko konverzácii s mnohými ľuďmi okolo klubu a veľmi sa teším na osobné stretnutia. Som zvedavý na trénera, aký má herný systém a očakávania odo mňa."

Poznáš niekoho, kto hral na Slovensku?

"Áno, takisto som sa rozprával aj s ľuďmi, ktorí na Slovensku bývali, takže som mal veľa informácií o tom, čo ma čaká. Dá sa povedať, že je to presne také aké som aj chcel. Naozaj chcem za Martin hrať dlho a spraviť všetko pre tím, fanúšikov a organizáciu."

Bol si už na Slovensku?

"Ešte nie, ale v Európe som už bol niekoľkokrát, keď som bol vo výberoch USA v inline hokeji."

Čo vieš o slovenskom hokeji?

"Počul som veľa o kvalite hráčov, ale aj vášni fanúšikov pre hokej. Som nadšený, že zažijem takú skvelú atmosféru na štadiónoch, o akej som počul. Viem, že šancu postúpiť do Tipsport ligy má viacero tímov, ale ja som pripravený na túto výzvu - pobiť sa o miesto v najvyššej súťaži. Všetko začína tímom, ktorý musí držať pokope."

Minulá sezóna v súťaži FFHL bola pre teba fantastická...

"Vyšla mi naozaj perfektne. Spokojný som s poslednými dvomi sezónami. Bolo to hlavne vďaka trénerom a spoluhráčom. Bez nich by som nebol schopný dosahovať také výkony. Výrazne som zmenil prístup a bol som naozaj v skvelej kondícii, dostavila sa aj forma. Starám sa o svoje telo a na všetkom si dávam záležať. Myslím si, že talent som mal vždy, no niekoľko rokov dozadu som sa nesústredil na kariéru tak ako teraz. Odkedy sa naplno sústredím na moje zdravie a kondíciu, tak moja hra išla na vyšší level. Snažím sa byť vždy lepší, nikdy nie som so sebou spokojný. Každý má neustále priestor zlepšovať sa. Snažím sa podľa toho riadiť a každý deň pracovať na svojich zručnostiach."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články