Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Valášek chváli pripravenosť Nových Zámkov a vysvetlil rozchod s Branislavom Fábrym

NOVÉ ZÁMKY - Hokejisti HC Nové Zámky zatiaľ dosahujú priaznivé výsledky v rámci prípravy. Drvivá väčšina vlaňajšieho kádra ostala na mieste. Na južné Slovensko si našli cestu fínski hráči, ktorí potvrdzujú svoje kvality. Búrku nevôle medzi fanúšikmi rozpútal koniec Branislava Fábryho. Pre hokejovysvet.sk hovoril riaditeľ klubu Imre Valášek.
Zdroj: 35834
Zdieľajte:

Nové Zámky stihli absolvovať tri prípravné zápasy. Ich bilancia je jedna výhra v riadnom hracom čase, po predĺžení a jedna prehra po predĺžení. Za obeť im padli Topoľčany, s ktorými dnes odohrajú odvetu pod Tribečom a Zvolen, premožiteľ sa našiel v hráčoch Banskej Bystrice. „Sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť tímovú konkurenciu a chlapci si to uvedomujú. Nikto z nich svoju robotu nepodceňuje. Na základe týchto skutočností môžem hodnotiť priebeh prípravy kladne,“ uviedol Valášek. Ostatné mužstvá najvyššej súťaže po uvoľnení opatrení pri koronavíruse chceli predovšetkým osviežiť súpisky novými menami.

Prečítajte si aj

FOTO + VIDEO Hlásia návrat: Na hokejovú mapu sa vracia bývalý klub z extraligy

„Býci“ najmä stavili na osvedčené persony a v celkovom počte dvanásť si ich dokázali udržať. „Každý rok sa pokúšame zachovať kostru mužstva. Z dvanástky hráčov ani jedno rokovanie nebolo náročné a ako ste spomenuli, je to aj výsledok toho, že si k nášmu klubu vytvorili pozitívny vzťah. Prejavujú spokojnosť s pôsobením u nás, no samozrejme, stále sa snažíme veci ešte viac zlepšovať. Záujem zo strany hráčov o pokračovanie pravdepodobne svedčí o tom, že to robíme správne,“ komentoval sériu letných podpisov Imre Valášek.

Vždy je potrebné skúsiť aj niečo iné, nepoznané. Povedali si v Nových Zámkoch a svoj zrak nasmerovali do krajiny tisícich jazier. Opätovné hádzanie návnady do fínskych vôd pomohlo vytiahnuť na breh päticu kvalitných rýb. Na naše pomery sú to naozaj silní hokejisti. „Legionár musí byť zakaždým o triedu lepší ako domáci. Fíni majú za úlohu ťahať kabínu. Momentálne sa im to darí a teší nás to,“ podčiarkol na margo škandinávskeho kvinteta a hneď na to informoval o angažovaní na pozíciu hlavného trénera Martina Hrnčára. V minulosti mal na starosti slovenských reprezentačných mladíkov či mužov prvoligovej Trnavy. V Nových Zámkoch vyplnil voľné okienko po Miroslavovi Mosnárovi, ktorý akceptoval záujem Martina. „Bolo viacero možností. Dali sme však prednosť pánovi Hrnčárovi. Veríme, že to bola správna voľba,“ pokračoval pre hokejovysvet.sk Valášek.

Prečítajte si aj

Nové Zámky opúšťa trojica hráčov: Prekvapivo končí aj dlhoročná opora tímu

Niekoľko hodín pred týmto rozhovorom opustil družinu Branislav Fábry. 35-ročný skúsený útočník, ktorý bol päť rokov bojovníkom za novozámocké farby a ktorý minulý mesiac uzavrel novú spoluprácu, sa tentoraz musel voľky – nevoľky pobaliť. „V súčasnosti máme v kádri 28 hokejistov. Konkurencia išla nahor. Nikto si nemôže byť istý svojou pozíciou v zostave a okrem toho musia byť k dispozícii dvaja mladíci. Braňo Fábry je na jednej strane ikona Nových Zámkov a všetci si vážime, čo pre nás urobil, no na druhej strane sa naše cesty rozišli po korektnej diskusii,“ vysvetlil rozlúčenie s bratislavským rodákom. Posilňovanie sa určite ešte neskončilo. Vo vynikajúcom svetle sa totiž ukazujú ambiciózne mladé pušky zo Skalice. „Príde aj Samuel Rehák zo Žiliny. Budeme sa musieť rozhodnúť, koho si necháme. Každopádne, všetci sú veľmi šikovní a mohli by byť prínosom.“

Prečítajte si aj

Zvolen sa rozlúčil s dvomi mladými hokejistami, vedenie im pomáha nájsť si iný klub

Imre Valášek mesiac a pol bol dočasným šéfom spoločnosti Pro-Hokej, ktorá už dnes neexistuje. Nahradil Richarda Lintnera a avizoval, že sa uskutočnia voľby na novú hlavu. Víťazom sa stala Aneta Büdi, členka organizačného výboru MS 2019 v Košiciach a MS U18 2020 v Spišskej Novej Vsi. Ako vyzerajú práce na zhotovení nového 28. ročníka ligy? „Veci sa finalizujú. Celú agendu si prevzala Anetka. Dúfam, že už čoskoro budeme môcť informovať verejnosť o novej sezóne,“ pridal Valášek a s úsmevom uzavrel dialóg pri otázke, či sa zmení názov na TIPOS liga. „Všetko je možné.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články