Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marek Viedenský adresoval úprimný odkaz vláde SR

BRATISLAVA - Počnúc dnešným dňom (1. september) opätovne vstúpili do platnosti sprísnené nariadenia vlády SR i hlavného hygienika.
Zdroj: 32820
Zdieľajte:

Slovenský šport po polroku utŕžil ďalšiu ranu. V marci tohto roka ako prvé zatvorili svoje brány športové kluby po prepuknutí pandémie koronavírusu. K čiastočným uvoľneniam došlo v júni a najskôr mohli byť štadióny obsadené divákmi do 500. Od júla povolilo konzílium odborníkov obsadenie hľadiska do 50% z celkovej kapacity. Keďže počet nakazených neustúpil, práve naopak, hlavný hygienik spoločne s vládou SR sa rozhodli vrátiť opatrenie v počte do 500 divákov v hľadisku.

Prečítajte si aj

VIDEO Tampa Bay vyradila Boston gólom z 95. minúty, Dallas so Sekerom nevyužil mečbal

Zatiaľ to platí od 1.9 do 1.10. Prichádza to teda v čase, kedy budúci týždeň štartuje premiérovo Kaufland Super Cup. Tento turnaj mal za úlohu sčasti znížiť straty pre kluby z neuskutočneného play-off. Útočník Zvolena Marek Viedenský na sociálnej sieti instagram adresoval úprimne slová predstaviteľom vlády SR.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici nastal rez kádrom, z tímu odišlo deväť hráčov

"Koniec profesionálneho športu na Slovensku sa blíži, ak nepomôžete tímom, športovcom, trénerom, súťažiam. Neplačem pre seba, ale pre mladých, ktorí tomu venovali život a chceli si tak zarábať. Z jedného dňa na druhý sa z človeka nestane profesionál, ale teraz sa pravdepodobne stane z profesionála hobby športovec.

Prečítajte si aj

Slovan hlási trio zranených hráčov, jeden z legionárov ešte kvôli papierovačkám nemôže nastúpiť

Bohužiaľ, na Slovensku sa nedajú spraviť "bubliny" ako NHL, keďže je to úplne o niečom inom. Finančne sa na Slovensku funguje na divákoch na štadióne a sponzoroch, čo dajú peniaze, aby ich ľudia videli. Nemám riešenie, ale zakázať ľudom žiť je rovnako zlé ako žiť v klietke. Takisto nemám riešenie ako to inak urobiť, ale preto nie som zdravotník, ale športovec. Teda zatiaľ, pokiaľ sa inak nerozhodnú ľudia, čo ma platia. Som rád, že mám ešte stále svoju robotu," znie stanovisko skúseného slovenského hokejistu a účastníka troch MS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: instagram.com

Diskusia

Podobné články