Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra sa pokoriť nenechala!

10. kolo domácej extraligy dnes malo špeciálnu príchuť. Veď v Banskej Bystrici dnes góly lietali jedna radosť, nehovoriac o dvoch dnešných hetrikoch. Rozhodne sa bolo na čo pozerať!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra - HK Poprad 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 3. M. Pupák (Bednár, J. Ručkay), 5. A. Kroták (Takáč), 30. E. Piačka (Lelkeš,Mráz), 32. M. Nagy, 35. J. Štefanka (J.Ručkay,Pupák), 45. M. Paločko (Kroták), 47. J. Ručkay (Bednár)

Skóre zápasu otvorili iba necelé tri minúty po úvodnom vhadzovaní domáci. Bednár a J. Ručkay vybojovali puk v útočnom pásme a Miroslav Pupák ho potom bez problémov dotlačil do brány. Nitrianski fanúšikovia sa z náskoku tešili presne 95 sekúnd, keď im radosť zničil popradský snajper Arne Kroták. Kvalitu oboch celkov korunoval fakt, že ďalší gól padol až v polovici 2. tretiny a to z hokejky Edmunda Piačku. ,,Kamzíci“ ale Nitru takmer okamžite dobehli. Marek Nagy vyslal na Lakosila nie príliš smelú strelu, tá si však popri domácemu gólmanovi aj tak cestu našla. Do konca druhej 20-minútovky sa nitrianski hokejisti vďaka Jurajovi Štefankovi opäť dostali do vedenia. Matúšovi Paločkovi sa 5 minút po odpískaní posledného dejstva podarilo Nitru dostihnúť presilovkovým gólom. Dnešný nahrávač Jakub Ručkay sa v 47. minúte konečne zapísal na listinu strelcov a Nitra tak znovu naskočila na koňa a víťazstvo si už uchmatnúť nenechala.

HK 36 HANT Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Góly: 17. M. Valášek (Drevenák), 38. P. Kanko (Drábek), 46. J. Kristek, 55. M. Drevenák (Kristek)

Hostia spod Strečna sa už od začiatku zápasu javili ako aktívnejší celok. Ľahký prechod do útočného pásma však nevedeli pokrstiť gólom. Ten prišiel až v 17. minúte z hokejky Mateja Valášeka. Domáci sa v druhej tretine prezentovali lepším hokejom a množstvom šancí, no veľmi dobrá defenzíva ,,vlkov“ nepripustila žiadny gól. Presnú strelu mohli vidieť fanúšikovia v Hant aréne opäť pár minút pred koncom tretiny. Priama strela Petra Kanka hneď po vyhranom buly zvýšila náskok Žiliny na dvojgólový. Sľubnú akciu domáceho Štumpfa hostia ihneď potrestali ďalším gólom. Jaroslav Kristek nenápadnou strelou zasunul puk za Lipovského chrbát. Skóre zápasu upravil v 55. minúte na konečných 4:0 Milan Drevenák

.

HC 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 4:6 (3:1, 1:2, 0:3)

Góly: 10. A. Kudrna (Hudec,Lunter), 11. K. Brabenec (Puliš), 12. P. Kafka (Handlovský), 12. A. Kudrna (Block,Nicastro), 34. R. Puliš, 37. A. Kudrna (Block), 40. M. Síkela (Bortňák,Ďaloga), 46. A. Podkonický (Brabenec), 56. T. Škvaridlo (Chovan,Jurík), 60. J. Puliš (Brabenec)

Nenápadný začiatok prvej tretiny vyústil v 10. minúte na poriadne gólové hody. Začal ich domáci Andrej Kudrna, ktorému sa na druhý pokus podarilo zasunúť puk do Šimkovej brány. Hneď z buly vyrovnával Kamil Brabenec, no po necelej minúte poslal ,,baranov“ do vedenia gól Petra Kafku. O desať sekúnd sa siréna rozozvučala opäť, ďalší presný zásah si totiž pripísal Andrej Kudrna. Kontaktný gól sa hosťom podarilo streliť až v 34. minúte zásluhou Radovana Puliša. O dve minúty si však neprehliadnuteľný Andrej Kudrna pripísal v poradí tretí gól a spečatil tak svoj dnešný famózny hetrik. Zvolenčania sa však nevzdávali a 15 sekúnd pred koncom druhej tretiny zavesil Banskobystričanom do šatne gól Matej Síkela. Strelecká nádielka pokračovala aj v tretej tretine, v ktorej sa hostia postarali o neuveriteľný obrat. Najskôr sa v presilovej hre sa podarilo skórovať Andrejovi Podkonickému, Tomáš Škvaridlo potom poslal hostí prvýkrát do vedenia a ich víťazstvo spečatil v 60. minúte Radovan Puliš.

ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 2. R. Illo (Finsterle), 8. D. Pašek (Toman,Brňák), 22. M. Rais (Cuník,Peško), 39. M. Peško (Hamrák), 40. M. Važan (Fujerík,Ďatelinka), 49. D. Pašek (Holovič, Rapáč), 60. D. Pašek (Holovič,Rapáč)

Úspešnejšie vhupli do zápasu hostia, keď sa Radoslavovi Illovi naskytla tutová príležitosť, ktorú aj naplno využil. Množstvo šancí a očividná snaha ,,havranov“ bola v 8. minúte odmenená a vyrovnávajúci gól si pripísal Dušan Pašek. Vedenie v tomto vyrovnanom zápase si necelú minútu po úvodnom vhadzovaní 2. tretiny uchmatli domáci hokejisti. Jakubovi Čechovi, ktorému nešťastne clonil Ivan Ďatelinka, zasunul príklepom puk za chrbát Matúš Rais. Pred koncom tretiny sa tabuľa skóre opäť menila, no ani jedno mužstvo si neprilepšilo. Gól Michala Peška totiž okamžite opätoval Michal Važan a hráči odchádzali do šatne za stavu 3:2. Posledná tretina patrila domácemu Dušanovi Pašekovi, ktorý si dvoma presnými zásahmi vybojoval zaslúžený hetrik. Domáci už svoj náskok nepustili.

HC Košice - Dukla Trenčín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Góly: 45. P. Bartoš (Spilar,Jenčík)

V zápase medzi Košicami a Trenčínom bol rozhodujúci jeden gól. Hra oboch celkom bola totiž mimoriadne vyrovnaná. Prvá šanca sa naskytla domácim, keď sa Sojčík pokúšal využiť zavar pred bránou hostí. Do konca tretiny prepálili ,,oceliari“ ďalšie dve tutové šance, najskôr sa Lapšanskému nepodarilo prepchať puk za Konrádov chrbát a v posledných minútach chyboval Sojčík. Trenčania sa dostali do veľkej šance v 22. minúte, kedy to Hudec napálil iba do domáceho brankára. Fanúšikovia v Steel aréne si na prvý a aj posledný gól zápasu museli počkať až do 45. minúty. Jediným strelcom stretnutia sa stal Peter Bartoš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články