Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Svečnikov po súboji s Chárom zamieril do šatne, Tampa Bay vedie v sérii

TORONTO - Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v sobotňajšom treťom zápase štvrťfinále Východnej konferencie play off NHL nad Columbusom 3:2 a v sérii vedú 2:1. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese "bleskov" takmer 22 minút a na konte mal mínusový bod a štyri hity. V druhom zápase v Toronte hráči Bostonu Bruins zdolali v treťom zápase Carolinu Hurricanes 3:1 a v sérii vedú 2:1.
Zdroj: 32737
Zdieľajte:

V bránke "medveďov" nastúpil Slovák Jaroslav Halák, ktorý dostal šancu po tom, ako sa Fín Tuukka Rask rozhodol opustiť torontskú "bublinu" a v play off si už nezahrá. Halák predviedol 29 úspešných zákrokov, no v 47. minúte za stavu 2:0 poriadne zavaril spoluhráčom, keď spoza bránky vyhodil puk priamo pred Nina Niederreitera, ktorý si ho rukou položil na ľad a doklepol do nekrytej siete.

Prečítajte si aj

Judd Blackwater po piatich rokoch skončil v Nitre a presúva sa do Rumunska

Duel sa v závere zdramatizoval, no Caroline sa vyrovnať nepodarilo a pol minúty pred koncom inkasovala gól do prázdnej bránky.Halákov krajan a kapitán Zdeno Chára strávil na ľade 22:02 min a pripísal si jednu "plusku", dve strely na bránku, jeden hit a jeden blok. V závere zápasu sa pred Halákom dostal do súboja s ruským útočníkom Andrejom Svečnikovom, ktorý sa zložil na zem a držal si koleno. Z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči a zamieril rovno do šatne. V treťom zápase štvrťfinále Západnej konferencie zvíťazili hráči Arizony Coyotes nad Coloradom Avalanche 4:2 a stav série znížili na 1:2.

Prečítajte si aj

Tuuka Rask opustil Boston, Halák je pripravený chytať

Hrdinom duelu bol brankár "kojotov" Darcy Kuemper, ktorý mal až 49 úspešných zákrokov, prekonali ho len Andre Burakovsky a Mikko Rantanen. Góly Arizony strelili Derek Stepan, Brad Richardson a do prázdnej bránky Taylor Hall a Lawson Crouse. Iba jedno víťazstvo od postupu sú hráči Vegas Golden Knights, keď zdolali Chicago 2:1 a sériu vedú 3:0.

Prečítajte si aj

FOTO Hokej s rúškom

1. kolo play off NHL:
Toronto

Štvrťfinále Východnej konferencie - 3. zápas:
Columbus - Tampa Bay 2:3 /stav série: 1:2/
Carolina - Boston 1:3 /stav série: 1:2/

Edmonton
Štvrťfinále Západnej konferencie - 3. zápas:

Chicago - Vegas 1:2 /stav série: 0:3/
Arizona - Colorado 4:2 /stav série: 1:2/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články