Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Cieľom Žiaru nad Hronom v novej sezóne bude postup do SHL, teraz to nešlo kvôli financiám

ŽIAR NAD HRONOM - Vedenie HK MŠK Indian Žiar nad Hronom sa ako finalista 2. ligy rozhodlo nevyužiť možnosť posunúť sa do vyššej súťaže SHL. Klub mal na to pádne dôvody, ktoré v rozhovore vysvetľoval prezident Ján Baran.
Zdroj: 32989
Zdieľajte:

Stredoslovenský tím nemal šancu vyhrať súťaž, keďže finále s Humenným sa kvôli koronavírusu neuskutočnilo: "Dostali sme ponuku hrať SHL. Keďže v čase krízy boli rôzne modely, kto bude postupovať, tak SZĽH sa rozhodlo, že udelí voľnú licenciu finalistom 2. ligy, čo sme boli my a Humenné. Po dlhých úvahách sme sa rozhodli, že licenciu neprijmeme. Boli k tomu zaujaté triezve stanoviská," hovorí Baran.

Prečítajte si aj

Káder Slovana Bratislava posilnila produktívna dvojica Kanaďanov

Pokračoval vysvetlením: "Stretli sme sa ako vedenie klubu, kde sme si rozobrali rôzne modely. Stretnutie bolo s primátorom Žiaru nad Hronom a aj so samotnými hráčmi nášho klubu. Našim cieľom na začiatku minulej sezóny bol postup. Poskladali sme krásny káder, ktorú prešiel až do finále. Musíme sa však na situáciu pozerať triezvo hlavne z ekonomického hľadiska. Celá sezóna nás stála nie málo peňazí. Pôvodne sme rátali s rozpočtom okolo 130 tisíc eur, výsledná suma je 180 tisíc. Veľa financií odčerpala výstroj pre hráčov, v čom nám pomohla firma Bauer. Snažili sme sa tiež preplácať fanúšikom autobusy na vonkajšie stretnutia."

Kvôli finančným dôvodom sa teda posun o úroveň vyššie v Žiari nad Hronom nemôže uskutočniť: "Do dnešného dňa máme prísľub štyroch sponzorov z dvadsiatich, ktorých sme mali. Ak bude z tých 20 aspoň polovica sponzorov znova, tak to bude zázrak. Firmy sa finančne trápia, takže podporiť šport nie je ľahké. Hráči sa vyjadrili, kto by chcel hrať v SHL a zistili sme, že by sme museli poskladať takmer komplet nové mužstvo. Navyše, rozpočet v SHL je dvoj až trojnásobný oproti tomu z 2. ligy. Ak sa bavíme o SHL, tak hovoríme o sume od 300 tisíc vyššie. Pri súčasnej ekonomickej kríze je pre nás nereálne, aby sme vyskladali takúto sumu," jasne pomenoval veci Ján Baran.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica po dlhom mlčaní predstavila 36 hráčov, prišlo niekoľko legionárov

Hlavným trénerom ostáva Lukáš Opáth, ktorý je zároveň aj koučom univerzitného tímu z Banskej Bystrice: "Náš káder bude doplnený o hráčov z UMB Banská Bystrica. Dohodli sme sa na takejto spolupráci, keďže sú to mladí hokejisti. Urobíme maximum pre to, aby sme postup do SHL vybojovali tak ako sa patrí. Našim cieľom je hrať SHL. Verím, že cieľ bude naplnený a na konci sezóny 2020/21 zdvihneme nad hlavu pohár pre víťaza 2. ligy," dodal prezident HK MŠK Indian Žiar nad Hronom - Ján Baran.

Letná príprava na ľade začne 10. augusta. Indiáni odohrajú niekoľko prípravných zápasov, o ktorých bude klub informovať postupom času.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: youtube.com

Diskusia

Podobné články