Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica po dlhom mlčaní predstavila 36 hráčov, prišlo niekoľko legionárov

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie HC ´05 Banská Bystrica dlho napínalo svojich fanúšikov, čo sa týka predstavovania hráčskeho kádra na sezónu 2020/21. Na prelome júla a augusta ale za tri dni zverejnilo mená až 36 hokejistov.
Zdroj: 34627
Zdieľajte:

Do tímu "baranov" pribudli piati legionári. Brankárskou jednotkou bude maďarský gólman Ádam Vay, ktorý bol v sezóne 2018/19 ako člen DVTK najlepší brankárom Tipsport lige. Do defenzívy prišiel produktívny Nick Welsh z kanadskej súťaže USports. V rovnakej lige hrával aj útočník Matt Mistele. V sezóne 2018/19 bol jej najproduktívnejším hráčom.

Bohaté skúsenosti z AHL má center Josh Winquist, o ktorého stál aj Slovan Bratislava. Vyniká technickými zručnosťami. Pri trojici kanadských legionárov platí, že pôsobenie v Banskej Bystrici bude ich prvým v Európe. Welsh a Mistele navyše podpísali dvojročné zmluvy.

Prichádza tiež Kevin Gabor. 20-ročný útočník je mladším bratom Gilberta Gabora, ktorý pod Urpínom strávil posledné tri sezóny a presunul sa vo Västerviku. Kevin posledný ročník odohral v americkej juniorskej súťaži NAHL.

Novými menami sú potom slovenskí hokejisti. Obranca Michal Roman predošlý ročník strávil vo Zvolene a Liptovskom Mikuláši. Na Liptove pôsobili tiež Vladimír Vybiral a Patrik Oško. Rastislav Václav poslednú sezónu odohral za Nice a Spišskú Novú Ves, Filip Vašaš pôsobil v Bratislave Capitals a Marek Sloboda hrával za Slovan Bratislava. Z Detvy prichádza mladý obranca Oliver Turan a Matej Češík sa po roku vracia zo Znojma.

Pod Urpínom ostáva niekoľko stálic. Kapitána Ivana Ďatelinku dopĺňajú Miloš Fafrák, Adam Žiak, Adrián Zubák, Félix Petrinec, Michal Kabáč, Martin Kriška, Matej Gajan, Dominik Sojka, Oliver Giertl či Lukáš Lunter. Z hosťovaní sa vrátili Marek Biro, Matúš Bodnár a Alex Tamáši.

Z juniorky boli do áčka povýšení Michal Matoušek, Sebastián Hudec, Adam Kobolka, Michal Suľovský, Michal Ganz, Jakub Lopejský a Filip Belányi. S tímom budú trénovať aj ďalší dvaja brankári - Mário Lamper a Filip Šubrt.

Súčasný káder HC ´05 Banská Bystrica

Brankári: Ádam Vay, Matej Gajan, Filip Belányi, Mário Lamper, Filip Šubrt

Obrancovia: Ivan Ďatelinka, Marek Biro, Adam Žiak, Adrián Zubák, Nick Welsh, Michal Roman, Félix Petrinec, Oliver Turan, Sebastián Hudec, Adam Kobolka, Michal Ganz, Jakub Lopejský

Útočníci: Josh Winquist, Matt Mistele, Vladimír Vybiral, Patrik Oško, Kevin Gabor, Filip Vašaš, Marek Sloboda, Matej Češík, Miloš Fafrák, Michal Kabáč, Martin Kriška, Dominik Sojka, Oliver Giertl, Lukáš Lunter, Matúš Bodnár, Alex Tamáši, Michal Matoušek, Michal Suľovský, Rastislav Václav

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články