Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan má šancu vyhrať titul a to ma priťahovalo, hovorí O'Donnell. Prispieť chce svojou produktivitou

BRATISLAVA - Kanadský útočník Brendan O'Donnell sa stal hráčom HC Slovan Bratislava. Hokejista so skúsenosťami z KHL, fínskej Liigy aj českej Extraligy by mal byť ofenzívnou oporou "belasých", ktorí skladajú veľmi zaujímavý tím. 28-ročný hokejista poskytol rozhovor pre náš portál.
Zdroj: 35918
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol podpísať zmluvu so Slovanom?

"Možnosť hrať za tento klub, ktorý bude mať vysoké ambície a šancu vyhrať titul, ma priťahovala. Bratislava je skvelé mesto. Keď som hral za Kunlun, tak som mal možnosť nastúpiť proti Slovanu. Klub má skvelý štadión s výbornými fanúšikmi."

Rozprával si sa s hráčmi, ktorí pôsobili na Slovensku?

"S niekoľkými áno. Hovoril som s Brockom Trotterom a Michaelom Parksom. Obaja mi dali dobré referencie na súťaž. Podľa nich sa v nej hrá kvalitný hokej. Zmienili sa, že je to trochu viac fyzickejšie ako v iných európskych súťažiach, ale Tipsport ligu hrajú kvalitní hokejisti."

Prečítajte si aj

VIDEO Slovan získal produktívneho kanadského útočníka s minulosťou v KHL, odporučil ho Jágr

Aký máš cieľ do sezóny?

"Chcem vyhrávať a byť produktívnym hráčom. Slovan sa bude snažiť získať titul, takže tento cieľ s vedením klubu zdieľam."

Aký si typ hokejistu?

"Som ofenzívny hráč. Pokúšam sa využiť svoju strelu a rýchlosť čo najlepšie, aby som mohol strieľať góly. Rád držím puk a kombinujem so spoluhráčmi."

Bol si už na Slovensku okrem zápasu KHL?

"Popravde, Bratislava bola prvým mestom, v ktorom som videl klasické európske vianočné trhy. To je mimochodom jedna z mojich najobľúbenejších vecí na Európe."

Kedy by si mal prísť na Slovensko?

"Verím, že to bude okolo 15. alebo 16. augusta."

Aká bola minulá sezóna v Kladne?

"Kladno je skvelé hokejové mesto. Bohužiaľ, nedokázali sme sa zachrániť v Extralige. Boli sme veľmi sklamaní. Hlavne kvôli fanúšikom, ktorí boli po celý čas úžasní a vášniví. Ľudia v Kladne hokej a klub milujú. Celkovo to však bola pre mňa osobne skvelá skúsenosť. Česko som si zamiloval. V Kladne sa mi narodila dcéra, takže to mesto bude mať navždy špeciálne miesto v mojom srdci."

Aké to bolo hrať s Jaromírom Jágrom?

"Neskutočné. Je jedným z najlepších hokejistov, aký kedy hral a nemyslím si, že ešte niekedy svet spozná niekoho jemu podobného. Jeho kombinácia sily a technických schopností je ojedinelá a najlepšia akú som kedy videl. To hovorím aj napriek tomu, že som s ním hral, keď mal 48 rokov. Ukazoval záblesky dokonalosti. Nikdy som nikoho nevidel si tak pokryť puk ako to dokázal on. Je skutočná legenda a ja som naozaj šťastný, že som s ním mohol hrať. Verím, že bude hrať ešte niekoľko rokov. Je na to stále dosť dobrý. Fanúšikovia ho milujú."

Prečítajte si aj

Brust v Slovane skončil, do tímu prídu zahraničné posily: Sezónu by mohli u belasých začať Studenič, Daňo či Durný
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články