Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šťastný sa chce s Nitrou dostať čo najďalej, v rozhodovaní mu pomohol aj kamarát Hrnka

NITRA - Osem mesiacov bez hokeja je to teraz, kým začne sezóna 2020/21, tak to bude rovných desať. Toľko Andrej Šťastný neokúsi súťažný zápas, keďže naposledy sa na ľadovej ploche v Tipsport lige predstavil ešte 3. decembra 2019 v drese HKM Zvolen proti MAC Budapešť.
Zdroj: 35894
Zdieľajte:

29-ročný center mal naskočiť po zranení do hry v polovici marca, zrušil mu to koronavírus: "Sezóna sa ukončila v stredu, pričom v piatok som už mal byť v zostave," hovorí Šťastný v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk: "Bolo to však aj na niečo dobré. Aspoň som dal telu dostatočný oddych," pozerá sa na situáciu robustný hokejista.

Za Zvolen stihol po príchode z Banskej Bystrice odohrať päť zápasov. Teraz sa dohodol na pôsobení v Nitre, čo bude po Dukle Trenčíne a dvoch spomínaných klubov zo stredného Slovenska jeho štvrté pôsobisko v Tipsport lige: "Nitru som riešil s agentom. Klub o mňa prejavil záujem a keďže situácia s koronavírusom nie je ideálna, tak sme sa dohodli. Nitra prejavila značný záujem," prezradil Šťastný.

Prečítajte si aj

TOP 10 najlepších mladíkov Tipsport ligy narodených v tomto tisícročí

Pod Zobor sa rozhodol prísť aj po konzultácii s dobrým kamarátom Tomášom Hrnkom. Spoločne sa stretli v drese Slovana aj Banskej Bystrice: "Hrnec mi volal, že ako to vyzerá a či by som si vedel predstaviť hrať za Nitru," pokračuje v rozprávaní rodák z Považskej Bystrice.

Tréner Antonín Stavjaňa získal v podobe Šťastného jedného z najskúsenejších hráčov mužstva: "Myslím si, že nová sezóna bude vyrovnaná. Veľa mužstiev stavia kvalitné tímy. Ja dúfam, že s Nitrou sa dostaneme čo najďalej," verí účastník troch seniorských svetových šampionátov.

Na zápasy proti Nitre má jasné spomienky: "Hlavne tam sa hrá každému tímu veľmi ťažko. Atmosféra na štadióne je výborná," chváli priaznivcov "Corgoňov". Zažil ju aj počas finálovej série sezóny 2018/19, kedy nakoniec oslavoval majstrovský titul s Banskou Bystricou: "Taký je hokejový život. Vtedy som bol v Bystrici, teraz budem v Nitre. Ja sa budem snažiť, aby som hral čo najlepšie a aby ma ľudia v Nitre prijali," doplnil Šťastný.

K novému zamestnávateľovi sa pripojí v stredu: "Cez leto som sa pripravoval v Banskej Bystrici. Teraz v stredu už máme v klube testy a ja ešte musím riešiť nejaké vybavovačky. Od pondelka už pôjdeme úplne naplno," dodal Andrej Šťastný, ktorý priznal aj to, že mal ďalšie ponuky. Konkretizovať ich ale nechcel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články