Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 10 najlepších mladíkov Tipsport ligy narodených v tomto tisícročí

BRATISLAVA - Fanúšikovia sa už nevedia dočkať štartu novej sezóny v Tipsport lige. Do nej zasiahne aj množstvo mladých hráčov. My sme vybrali desať najlepších, ktorí sa narodili v roku 2000 alebo neskôr.
Zdroj: 35005
Zdieľajte:

Alexander Zekucia (HK Dukla Ingema Michalovce)

V apríli oslávil svoje 20. narodeniny. V sezóne 2019/20 odohral za Michalovce v Tipsport lige 46 zápasov, bodoval raz, keď zaznamenal asistenciu. Patril však do kádra nováčika a v ňom ostáva naďalej. Napriek tomu, že do tímu pribudli kvalitné a skúsenejšie mená. Pre Zekuciu to bude navyše už štvrtá sezóna medzi seniormi, keďže už v ročníku 2017/18 odohral 28 stretnutí za Spišskú Novú Ves v SHL.

Martin Vitaloš (HK Nitra)

Kapitán slovenského národného tímu z posledných MSJ zažije debut medzi seniormi. Posledné dve sezóny odohral v juniorskom tíme švédskeho celku Rögle BK. Celkovo nastúpil na 86 stretnutí. Síce nedisponoval vysokým počtom kanadských bodov, ale smerom dozadu je Vitaloš spoľahlivým hráčom. Rodáka z Bratislavy ale čaká veľmi dôležitý ročník, keďže medzi mužmi ešte nehral.

František Gajdoš (HKM Zvolen)

Zvolen ponúkol tomuto mladému Bardejovčanovi šancu hrať na seniorskej úrovni, kde zatiaľ Gajdoš nastúpil raz v sezóne 2018/19 za Letňany v tretej najvyššej českej súťaži. Posledný ročník odohral za juniorku Sparty Praha. 19-ročný bek vyniká hlavne hrou do tela, Slovensko raz reprezentoval na MS do 18 rokov.

Roman Rychlík (HK Poprad)

Mladý brankár Roman Rychlík je veľkou nádejou popradského hokeja. Na súťažný debut medzi seniormi však stále čaká, no dočkať by sa mal v sezóne 2020/21, kedy bude dvojkou HK Poprad za Tomášom Vošvrdom. V predošlom ročníku kráčal s juniorským tímom "kamzíkov" možno až k titulu, ale play-off sa kvôli koronavírusu nestihlo dohrať.

Jakub Kolenič (HKM Zvolen)

Stále iba 18-ročný krídelník už má za sebou premiérový ročník medzi seniormi. Za HKM Zvolen odohral 43 zápasov a získal 10 bodov (2+8). Do materského klubu sa vrátil po roku vo švédskom Falu IF. V novej sezóne by mal dostať ešte väčšiu porciu času na ľade. Uvidíme, či to tak pod trénerom Oremusom aj naozaj bude.

Nicolas Ferenyi (HK Dukla Trenčín)

V minulej sezóne odohral za "vojakov" slušných 40 zápasov, získal v nich tri body za jeden gól a dve asistencie. Dá sa preto povedať, že už ako junior patril do seniorského tímu Trenčína, kde bude pokračovať aj v novom ročníku. Pozvánka na MSJ mu unikla, dostal ju spoluhráč Viktor Ďurina. V tíme Dukly budú pôsobiť aj ďalší mladíci s veľkým potenciálom ako Jozef Haščák, Samuel Krajč alebo Šimon Bešár.

Šimon Nemec (HK Nitra)

V predošlom ročníku bol Nemec najmladším hráčom v Tipsport lige. Stále má iba šestnásť rokov a pred sebou obrovskú budúcnosť. Za Nitru odohral dvanásť zápasov, prezentoval sa aj tromi asistenciami. Skúsenosti zbieral tiež v Leviciach, kde mal vybavené striedavé štarty. Za dobrých okolností by mohol zabojovať aj o miestenku na MSJ.

Sebastián Droppa (MHK 32 Liptovský Mikuláš)

Syn Ivana Droppu debutoval v Tipsport lige už počas sezóny 2018/19, kedy odohral sedem stretnutí. V predošlom ročníku bol pevnou súčasťou Liptovského Mikuláša, absolvoval 44 duelov. Získal síce iba jeden bod za asistenciu, ale hral zodpovedne a nebýval často vylučovaný. Na obrancu nazbieral iba 24 trestných minút.

Adrián Zubák (HC ´05 Banská Bystrica)

17-ročný rodák z Brezna v predošlom ročníku dostal šancu v A-tíme Banskej Bystrice a chopil sa jej vynikajúco. Na svoj vek predvádzal spoľahlivé výkony a nebál sa ani podporiť ofenzívu, pričom smerom dozadu bol istý. Nastúpil na 19 stretnutí, niekoľko štartov pridal aj v Leviciach a nebyť zrušených MS U18, bol by oporou nášho tímu.

Jakub Minárik (HK Nitra)

V novej sezóne by mohol zažiariť, keďže Nitra bude mať rovnako ako mnoho ďalších tímov mladý tím a Minárik určite dostane ešte viac priestoru. V poslednej sezóne odohral 46 zápasov, získal 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií, čo bolo najviac spomedzi hráčov v juniorskom veku. Všetky zaknihoval vo vyrovnanom počte hráčov na ľade. Na prelome rokov si zahral aj na MSJ v Českej republike.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články