Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Montreal zdolal Pittsburgh bez Tatarovej pomoci, Edmonton s vysokou prehrou

TORONTO - Zámorská hokejová NHL sa po štyriapolmesačnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu opäť rozbehla. Montreal Canadiens zvíťazili v prvom zápase predkola rozšíreného play off nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení. Slovenský reprezentant Tomáš Tatar odohral 18:11 minúty, no nebodoval.
Zdroj: 35014
Zdieľajte:

Canadiens viedli v polovici duelu 2:0 po góloch Jesperiho Kotkaniemiho z 12. a Nicka Suzukiho z 27. minúty. Potom však Pittsburgh pookrial a v priebehu necelých troch minúty vyrovnal zásluhou Sidneyho Crosbyho a Bryana Rusta. V závere tretieho dejstva mohol strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Conor Sheary nepremenil trestné strieľanie. To sa nepodarilo ani Jonathanovi Drouinovi v predĺžení, napokon rozhodol o triumfe Montrealu v 74. minúte Jeff Petry.

Prečítajte si aj

Húževka neodchádza, aj naďalej bude súčasťou Žiliny

V úvodnom zápase rozšíreného play off zvíťazili hráči Caroliny Hurricanes nad New Yorkom Rangers 3:2. Ujali sa tak vedenia v sérii predkola play off, ktorá sa hrá na tri víťazstvá. Carolina mala výborný štart a už po 61 sekundách sa dostala do vedenia. Teuvo Teräväinen prihral po peknej kombinácii na ľavú stranu Jaccobovi Slavinovi a ten rozvlnil sieť. Neprešli ani dve minúty a na ľade sa strhla prvá bitka a nervozitu bolo cítiť aj v ďalšom priebehu úvodnej tretiny, ktorú rozkúskovali časté vylúčenia. V 26. minúte mohol zvýšiť Warren Foegele, ale samostatný únik mu nevyšiel.

Prečítajte si aj

VIDEO Veľká bitka v prvom zápase NHL: Historicky prvýkrát padol gól v auguste

Chvíľu na to však využila Carolina presilovku zásluhou Sebastiana Aha. Mika Zibanejad síce v 35. min znížil, no desať minút pred koncom viedla Carolina opäť o dva góly, keď sa presadil Martin Nečas. V závere ešte skorigoval Marc Staal, ale "jazdcom" sa už vyrovnať nepodarilo. Duel sa hral v Toronte, jednom z dvojice "hub cities", teda neutrálnych dejísk. V Toronte sa rozložilo 12 tímov z Východnej konferencie, v Edmontone tucet mužstiev zo Západnej konferencie. Na finále oboch konferencií a na finále play off sa všetky kluby presunú do Edmontonu.

Prečítajte si aj

Martin podpísal kontrakt s 18-ročným talentovaným útočníkom

Edmonton svoj prvý zápas po reštarte nezvládol a prehral s Chicagom 4:6. Hrdinom "jastrabov" bol český útočník David Kubalík, ktorý prispel k triumfu dvoma gólmi a troma asistenciami. Dva zásahy pridal Jonathan Toews. V drese "olejárov" nadviazali na výkony pred prestávkou Conor McDavid i Leon Draisaitl, ktorí dosiahli bilanciu 1+2.

Prečítajte si aj

Súčasný zoznam legionárov v tímoch Tipsport ligy (1.8.2020)

Šancu dohrať súťažnú sezónu dostalo 24 z 31 klubov, sedem najhorších tímov v základnej časti už nepokračuje. Najlepšie štyri tímy z oboch konferencií majú istú účasť v 1. kole play off a zabojujú v skupine o nasadenie. Zvyšných 16 klubov zabojuje o účasť v 1. kole play off v predkole na tri víťazné zápasy.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen získal na pozíciu jednotky skúseného švédskeho brankára

1. zápasy predkola play off:
Carolina - NY Rangers 3:2

/stav série: 1:0/

Edmonton - Chicago 4:6
/stav série: 0:1/

NY Islanders - Florida 2:1
/stav série: 1:0/

Pittsburgh - Montreal 2:3 pp
/stav série: 0:1/

Calgary - Winnipeg 4:1
/stav série: 1:0/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články