Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

S Michalovcami môžeme vyhrať titul, hovorí McCormack. Pôsobenie v Trenčíne si pochvaľuje

MICHALOVCE - Obranca Graeme McCormack sa zaradil do úzkej skupinky zámorských hokejistov, ktorí na Slovensku odohrajú tri sezóny. 29-ročný Kanaďan navyše tretíkrát zmenil zamestnávateľa. Po dvoch vydarených sezónach v Nitre a Trenčíne myslí na titul v drese Michaloviec.
Zdroj: 35843
Zdieľajte:

Rodák z ontarijského mesta Thunder Bay si tím zo Zemplína vybral spomedzi viacerých ponúk: "Mal som aj nejaké iné možnosti, ale tie by som nechcel špecifikovať. Od Trenčína som nedostal formálnu ponuku, no po sezóne som hovoril s trénerom. V klube sa mi každopádne veľmi páčilo, realizačný tím tam bol úžasný," hovorí McCormack v exkluzívnom interview pre hokejovysvet.sk.

Bývalý hráč nórskej Sparty Sarpsborg či francúzskeho Gapu by prvýkrát v kariére rád dosiahol na tú najvyššiu métu: "S Michalovcami môžeme vyhrať titul. Máme na to tím a určite to bude aj našim cieľom. Môj osobný cieľ je byť dôležitou súčasťou defenzívy a byť lídrom tímu. Určite chcem získať čo najviac kanadských bodov, ale prvoradý je tímový úspech," jasne konštatuje bývalý kapitán Bemidji State University v NCAA.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovan bude súčasťou Tatranského pohára, zahrajú si ho aj Michalovce

V Tipsport lige doposiaľ odohral aj s play-off 124 stretnutí, s Nitrou sa dostal do finále. Strelil 16 gólov a pridal 68 asistencií. Je na delenom siedmom mieste medzi kanadskými hráčmi v našej lige, pričom mu patrí druhá pozícia medzi obrancami. Nick Ross má iba o tri body viac.

"Na Slovensku som strávil dva roky, o krajine už teda viem veľa. Stále som si to užíval a myslím si, že v Tipsport lige sa hrá veľmi dobrý hokej. Fanúšikovia sú vášniví, Slovensko je proste hokejová krajina. Podobná Kanade," pochvaľuje si McCormack.

V Michalovciach sa stretne s niekoľkými krajanmi. V defenzíve bude okrem neho pôsobiť Jordon Southorn, lídrami ofenzívy majú byť Christophe Lalancette a Jordan Hickmott: "Hovoril som s niekoľkými spoluhráčmi, s realizačným tímom ešte veľmi nie. Poznám niekoľko chalanov, hlavne z All-Stars zápasu, kde sme sa stretli. Som nadšený, že teraz budeme hrať za jeden tím," tvrdí.

Presný príchod z Kanady do Európy zatiaľ nevie: "Musím to doriešiť s klubom," prezradil. Počas leta si ale užil veľa voľného času: "Väčšina svojho času po sezóne som hral golf, chodil na ryby a bol veľa s rodinou. Na jednej strane som aj rád, že sme mali dlhšie voľno, pretože som si užil rodinu a priateľov viac ako po minulé roky," dodal Graeme McCormack v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články