Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Do Zvolena prichádza z Číny americký obranca, zahral si KHL aj AHL

ZVOLEN - Na ročnej zmluve s HKM Zvolen sa dohodol skúsený americký obranca Bobby Shea.
Zdroj: 35758
Zdieľajte:

Doteraz pôsobil len v Severnej Amerike a v minulej sezóne bol hráčom klubu ORG Peking vo VHL. Tento klub je farmou čínskeho účastníka KHL Red Star Kunlun a v dvoch zápasoch nazrel Shea aj do tohto tímu. Americký obranca má za sebou po osobnej stránke vydarenú sezónu, keď bol s 9 gólmi najlepším strelcom medzi obrancami VHL a s 27 bodmi štvrtým najproduktívnejším obrancom súťaže.

Prečítajte si aj

Levice získali tretiu posilu z Topoľčian, na juh Slovenska mieri český obranca

Ligové prvenstvo mu patrilo aj v počte trestných minút. Tímový úspech zažil Shea v sezóne 2012/13, keď sa z najlepšej americkej univerzitnej súťaže NCAA presunul do tímu Reading Royals v ECHL a získal s ním majstrovský titul. Bodovo doposiaľ najlepšia bola preňho sezóna 2017/18, keď ako hráč Fort Wayne Komets získal 44 bodov (12+32) v 83 zápasoch.

"Bobby Shea je ofenzívne ladený obranca. Je to vynikajúci korčuliar s dobrou strelou a palicovou technikou, ktorý vie vyviezť puk z obrannej do útočnej tretiny. Má tiež veľa trestných minút, ktoré vychádzajú z toho, že nemá problém zhodiť rukavice a zastať sa spoluhráčov. Ročník 2018/19 úplne vynechal, avšak pre školské povinnosti. Potreboval doštudovať, tým pádom nemohol mať profesionálnu zmluvu, no počas celého roka trénoval s univerzitným tímom," povedal hráčsky skaut Patrik Ryba.

Prečítajte si aj

Johns, Lindblom a Ryan sú kandidáti na zisk trofeje Billa Mastertona
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články